ANP
Volledig scherm
© ANP

Politie heeft dit zonnig weekend geen medelijden met corona-overtreders: 250 euro boete

Een zonnig weekend met temperaturen tot 20° nodigt niet uit om in uw kot te blijven. Toch zijn niet-essentiële verplaatsingen ook bij de start van de paasvakantie verboden om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dijken. De politie gaat dit weekend over het hele land extra controles uitvoeren.  Wie betrapt wordt op een niet-essentiële verplaatsing krijgt 250 euro boete.

36 reacties

 • Leo Remant

  2 jaar geleden
  Delhaize neemt maatregelen aan de ingang , maar aan de kassa staan de klanten gewoon naast elkaar , als je dan vraagt om maatregelen daar te nemen is het een dikke njet , en dan schrikken mensen dat er nog steeds besmettingen zijn
 • Pieter geens

  2 jaar geleden
  Kom hier maar is in testelt staan hier rijden ze heel de dag door !
 • Kris Delen

  2 jaar geleden
  iedereen na lockdown twee weken extra verlof geven waarin je tenminste kan doen wat je wil, denk je daar van?
 • De Weerdt Marcel

  2 jaar geleden
  bij mijn weten mag een hond nooit loslopen ,dus als je burger zin aan spreekt neem een leiband zoals het hoort
 • oswald billiet

  2 jaar geleden
  Men doet beroep op burgerzin. Dat zal wel zo zijn. Maar stop dan ook aub. met boeten voor zowat alles op te leggen aan mensen die hun deur uitgaan. Een loslopende hond: boete ! Waar zijn we mee bezig? Er worden regels en maatregelen getroffen voor zowat alles wat buitenhuis gebeurt. Aan onze regelgevers: je hebt met mensen te doen !
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.