Privacy-expert Matthias Dobbelaere-Welvaert is niet te spreken over de aanpak van de politie, waarbij bonafide gebruikers eerst zelf hun onschuld moeten bewijzen.
Volledig scherm
Privacy-expert Matthias Dobbelaere-Welvaert is niet te spreken over de aanpak van de politie, waarbij bonafide gebruikers eerst zelf hun onschuld moeten bewijzen. © RV

Politie gaat volgens privacy-expert boekje te buiten met oproep aan Sky ECC-gebruikers om onschuld te bewijzen

De versleutelde communicatie-app Sky ECC, het favoriete communicatiemiddel van de drugsmaffia in de Benelux, heeft naar schatting zo’n 6.000 gebruikers in ons land. De Federale Politie vraagt nu aan alle gebruikers van de cryptofoons zich te melden, ook als ze Sky ECC legitiem gebruiken en geen criminele bedoelingen hebben. Privacy-expert Matthias Dobbelaere-Welvaert is niet te spreken over die aanpak waarbij bonafide gebruikers eerst zelf hun onschuld moeten bewijzen. “Dat kan absoluut niet”, zegt hij.

29 reacties

 • willem sliggers

  2 jaar geleden
  Als je niks te verbergen hebt is er toch geen probleem ?
 • Patrick Jonckheere

  2 jaar geleden
  Privacy-experten zouden beter eens aan de mensen denken die het goed menen. Als je niets te verbergen hebt kan dat geen probleem zijn.
 • Ludo Broeders

  2 jaar geleden
  Wie 2000 EUR uitgeeft voor zo een annoniem telefoontje heeft zeker iets te verbergen, helaas zal er weer niets aan het licht komen, criminaliteit viert dus weer hoogtij. Zie maar de bende van Nijvel, na zoveel jaar nog geen lichtpuntje.
 • Rita De Booser

  2 jaar geleden
  Er zitten te veel grote koppen tussen het zal wel op een sisser uitdraaien
 • RENE LENAERTS

  2 jaar geleden
  In elke vorm van overheidscontrole thuis, op het werk of onderweg moet men zijn onschuld enigszins bewijzen. Zelfs een "privacy-expert" moet dit kunnen begrijpen. Tenslotte moet controle dikwijls mensen beschermen tegen anderen.