Politierechter Peter D'hondt
Volledig scherm
Politierechter Peter D'hondt © photo_news

Politie ‘flitst’ elk jaar 15.000 hardrijders zonder camera: “50 of 70 km/u, dat zie je ook met blote oog”

Jaarlijks stellen agenten zeker 15.000 pv's op voor onaangepaste snelheid zonder dat ze daarbij een camera of radar gebruiken. "Die hebben ze ook niet nodig", zegt de bekende politierechter Peter D'hondt. "Het verschil tussen 50 en 70 kilometer per uur zie je prima met het blote oog.”

  1. Bart en Christine vertrokken op droomcruise naar Middellandse Zee: "Toen ik bij inschepen plots positief testte, begon de nachtmerrie”
    Play

    Bart en Christine vertrokken op droomcrui­se naar Middelland­se Zee: "Toen ik bij inschepen plots positief testte, begon de nachtmer­rie”

    Ze hadden er lang naar uitgekeken en zondag was het eindelijk zover: gepakt en gezakt stonden Bart Op de Beeck (42) en zijn vrouw Christine Vandenberghe (52) uit Ternat op de kade in Venetië om in te schepen voor een droomcruise op de Middellandse Zee. Speciale handdoek om te zonnen op het dek en chique outfits in de koffer om voluit te kunnen genieten van de gala-avonden aan boord. Het liep anders. De handdoek ligt nu op een matras tussen de openstaande balkondeuren van een klein hotelkamertje langs een drukke Italiaanse weg. En de leuke kleren zitten nog precies waar ze zaten: in het valies. Want Bart legde een positieve coronatest af vlak voor ze aan boord gingen. En daarmee veranderde hun droomreis op slag in een ware nachtmerrie.