Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Baert Marc

“Politie- en legeruniformen worden gemaakt door onderbetaalde Roemeense arbeiders in slechte arbeidsomstandigheden”

Vakbond ACV-CSC Metea en de ngo WSM (We Social Movements) klagen aan dat de uniformen van het Belgische leger en politie door onderbetaalde Roemeense arbeid(st)ers worden geproduceerd die in de zomer in extreme hitte moeten werken. Knack en de RTBF brengen die arbeidsomstandigheden woensdag aan het licht. De eigenaars van de Roemeense productievestigingen zijn de Belgische bedrijven Seyntex en Sioen.

5 reacties

 • piet devlieger

  1 jaar geleden
  Ach, dat is toch reeds jarenlang bekend. Seyntex, Sioen en nog eens heel aantal andere bedrijven doen zo zaken. De productiekost is daar stukken goedkoper dan hier. In de jaren zeventig van vorige eeuw ging het bedrijf waar ik werkte al naar Marokko voor de assemblage van producten. En waarom kopen we allemaal Chinese producten ? Omdat ze goedkoper zijn en reken er maar op dat de werknemers daar ook niet in uiterst comfortabele omstandigheden werken. Waar komt jullie designjeans vandaan ?
 • Don Tessers

  1 jaar geleden
  De gevestigde elite orde buit de minderheidsklasse uit tot op het bot, want het moet zo goedkoop mogelijk zonder ook maar te bekommeren om de sociale omstandigheden. Het begin van een slavenmaatschappij is vol ingezet.
 • P V L

  1 jaar geleden
  De mensen kunnen daar van dit loon leven zoals wij met ons loon hier, degene die deze mensen uitbuiten en stinkend rijk worden deze worden gestraft of betalen op deze producten belastingen! Deze kledij wordt door de politie en de militairen wel betaald met veel meer Euro's dan de werkelijke kostprijs en hebben geen nut in hun vrije tijd!
 • Ludwig VdB

  1 jaar geleden
  Ocharme, maar 250 euro per maand. Of dat genoeg is en of dat veel is wil ik in het midden laten maar kan men er in zo een artikel ook een vergelijking van de levens-kost en de levensstandaard ter plaatse bij vermelden. Met die 250 euro kan men daar 5 maal meer levensnoodzakelijke dingen kopen dan hier. Ik vind firma's die schijnzelfstandigen uit die contreien hier laten werken aan de lonen van ginder veel verwerpelijker en wil daarbij de praktijken van seyntex en sioen niet goedpraten.
 • Benny Deridder

  1 jaar geleden
  Dat geldt ook voor vakbondsleden die hun inkopen doen in Primark of via Ali toestanden. Gaan ze hun leden hierover ook informeren ?