De Nieuwstraat in Brussel op zaterdagmiddag.
Volledig scherm
De Nieuwstraat in Brussel op zaterdagmiddag. © Belga

Politie Brussel roept op om niet onnodig te komen winkelen - “Coronavaccins met militair vliegtuig naar VK”

Het coronavirus heeft in ons land al aan meer dan 17.000 mensen het leven gekost, al gaan de cijfers nu stilaan de goede kant op. Het vaccin is op komst, en bewoners en personeel van de woonzorgcentra zullen als eerste in ons land de prik krijgen. Toch zal het nog tot na de zomer duren vooraleer iedereen gevaccineerd is. Volg alle nieuws over het coronavirus hier in onze liveblog.

9 reacties

 • Patrick Van Hecke

  1 maand geleden
  Van verdoepeli gen kan nu zeker geen sprake zijn. Er zijn nog veel te veel besmettingen@
 • Luc Holvoet

  1 maand geleden
  Met zijn allen gaan winkelen mag maar eens op café gaan met zijn twee niet. Je ziet duidelijk dat unizo de regering in zijn zak heeft zitten.
 • Vincent Henry

  1 maand geleden
  Ze leren het niet! Je laat een bad niet leeg lopen door er voortdured water bij te voegen... Politici nemen geen maatregelen die hen bij een deel van de bevolking stemmen kan kosten. Eigen belang primeert bij allen. Dat is de reden dat er weinig drastische maatregelingen durven genomen worden in heel wat domeinen. De partijtop,bepaalt wat wel of niet mag. Wat de partij stemmen kan kosten wordt gepamperd.Schaf de partijsubsidies af, dat de leden het zelf betalen!
 • Sylvia van Gastel

  1 maand geleden
  Zo jammer weer van Brussel . MR en de Franstalige kijken naar Frankrijk maar helaas horen ze naar Belgisch beleid te kijken . Willen ze dat niet dan moet België de Franse en Vlaamse kant gesplitst worden . Makkelijk om het geld van Vlaanderen te ontvangen maar de regels van Frankrijk willen .
 • Rudi Van Goethem

  1 maand geleden
  Als je ziet wie er nu weer rondloopt op het eerste koopweekend zijn dat dezelfde die het laatste weekend voor de lockdown ook absoluut nog iets in de Nieuwstraat moesten komen kopen.
 1. Schepen van Jeugd hekelt ‘profileringsdrang’ West-Vlaamse gouverneur: ‘We hebben al genoeg beslissingsniveaus’
  harelbeke

  Schepen van Jeugd hekelt ‘profile­rings­drang’ West-Vlaam­se gouverneur: ‘We hebben al genoeg beslis­sings­ni­veaus’

  Er komt veel kritiek op de beslissing van West-Vlaamse gouverneur Carl Decaluwé om alle vrijetijdsactiviteiten voor -12-jarigen in West-Vlaanderen stil te leggen, in de hoop zo de nieuwe variant van het coronavirus tegen te houden. Minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) floot de gouverneur ook meteen terug. Er weerklinkt ook bij lokale poitici kritiek, zo verwijt Harelbeeks schepen Vandekerckhove Decaluwé profileringsdrang.
 2. Burgemeester van Edegem geïrriteerd: “Duizenden in quarantaine door de nalatigheid van enkelen”

  Burgemees­ter van Edegem geïrri­teerd: “Duizenden in quarantai­ne door de nalatig­heid van enkelen”

  Twee scholen, in Edegem en Kontich, sluiten een week de deuren vanwege de nieuwe Britse coronavariant. Ondertussen moeten alle leerkrachten, leerlingen én hun gezinnen - duizenden mensen - in quarantaine. Koen Metsu (N-VA), de burgemeester van Edegem die door het hele gebeuren nu ook zelf in quarantaine zit, wil niet met de vinger wijzen maar spreekt toch van een “verpletterende verantwoordelijkheid”. Eén gezin zou zich blijkbaar niet aan de maatregelen hebben gehouden na een skireis.
 3. OVAM Mechelen krijgt brief met hoge dosis rattenvergif: “Personeel krijgt psychologische bijstand”
  Play
  PREMIUM
  Mechelen

  OVAM Mechelen krijgt brief met hoge dosis rattenver­gif: “Personeel krijgt psychologi­sche bijstand”

  Het gebouw van OVAM in de Stationsstraat in Mechelen werd maandag volledig ontruimd. Een brief met wit poeder erin lag aan de basis. Terwijl de hulpdiensten een perimeter instelden en de politie een onderzoek opstartte naar de afzender, onderzocht de Civiele Bescherming het goedje. Het bleek te gaan om een hoge concentratie strychnine, of beter: rattenvergif.
 4. “Kijk, dit zijn onze facturen van het laatste kwartaal”: uitbater bekend ijssalon aan de kust gooit zijn rekeningen op tafel
  Blankenberge

  “Kijk, dit zijn onze facturen van het laatste kwartaal”: uitbater bekend ijssalon aan de kust gooit zijn rekeningen op tafel

  Straf beeld: een horecabaas uit Blankenberge deelt op sociale media al zijn inkomende facturen van het laatste kwartaal van 2020. En het zijn er nogal wat: van verzekeringen over auto-onderhoud en internet tot Sabam. “We moeten alles blijven betalen, hoewel de inkomsten zoveel lager liggen”, zegt Francis De Buck van wafel- en ijssalon Au Pingouin.
 1. Slimme hond haalt bier voor baasje
  Play

  Slimme hond haalt bier voor baasje

 2. Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw gewelddadig de straat op wordt geduwd en bestolen
  Play

  Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw geweldda­dig de straat op wordt geduwd en bestolen