Kinderen bij het opvangcentrum Grande-Synthe, waar ook Mawda met haar ouders verbleef. Mawda (2) werd in België dooggeschoten door de politie tijdens een achtervolging.
Volledig scherm
Kinderen bij het opvangcentrum Grande-Synthe, waar ook Mawda met haar ouders verbleef. Mawda (2) werd in België dooggeschoten door de politie tijdens een achtervolging. © Wouter Van Vooren

Politie bood onbegeleide minderjarigen in bestelwagen met Mawda geen bescherming "omdat er geen tolk was"

In de bestelwagen van de overleden Mawda zaten drie niet-begeleide minderjarige vreemdelingen. België is verplicht om hen bescherming te bieden, maar dat is niet gebeurd. Hulpverleners vonden twee van hen in Duinkerke, een andere is spoorloos. Volgens de lokale politiechef konden de nodige diensten niet ingelicht worden omdat er geen tolk aanwezig was.

153 reacties

 • Patrick De pauw

  4 jaar geleden
  De verantwoordelijkheid is die van de “ouders”als die er al zijn?wie zegt dat die ouders van Mawda wel haar biologische ouders zijn?met die vluchtelingen weet je nooit zij vrezen niets en doen alles voor papieren en het geld daaraan vast!doe maar eens DNA onderzoek om te beginnen?wedden dat het al mis is!
 • Ludwig VdB

  5 jaar geleden
  En dan, voor het stoppen van dat busje waren ze ook nog niet gevonden. Die instelling dat voor deze minderjarigen 'zorgt' moet nu door heel hard te roepen bewijzen dat zij een reden van bestaan hebben. Ze zeggen er niet bij dat die minderjarigen, net als de meerderjarigen niet willen geholpen worden. 's Anderendaags zijn ze weeral vermist. Alleen het plaatske en de dikke wedde telt voor die instelling.
 • Jean Pollet

  5 jaar geleden
  gans die klucht van asielwet naar de prullenbak en herschrijven zonder achterpoortjes Wet is wet , ook voor de asielzoekers en aanhang
 • Theo Schuermans

  5 jaar geleden
  De politie moest niet op die kinderen passen, het zijn de ouders die hun kinderen moeten beschermen, met wat voor onnozelheden gaan ze nu nog afkomen.
 • Micheline Gevers

  5 jaar geleden
  Ontsnappen ineen donkere nacht is niet moeilijk. Men denk toch niet dat die in een rij zijn gaan staan voor identificatie ! Maken dat ze weg waren, ja.
 1. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.