Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Klaas De Scheirder

Politie betaalde 862 informanten “tot enkele duizenden euro’s”

Vorig jaar hebben gemiddeld elke dag twee informanten geld gekregen voor hun informatie over het Belgische misdaadmilieu. Dat blijkt uit cijfers van de federale politie, zo schrijven ‘Het Nieuwsblad’, ‘Gazet van Antwerpen’ en ‘Het Belang van Limburg’ dinsdag.

 1. Hervorming verkeersbelasting in Wallonië veroorzaakt kopzorgen: Walen zullen tot 100 keer meer moeten betalen dan Vlamingen

  Hervorming verkeersbe­las­ting in Wallonië veroor­zaakt kopzorgen: Walen zullen tot 100 keer meer moeten betalen dan Vlamingen

  In Wallonië krijgt de hervorming van de verkeersbelasting felle kritiek. Bevoegd minister Philippe Henry (Ecolo) kwam met het plan voor de hervorming, die stelt dat eigenaars van grote auto’s vanaf 2023 meer zullen moeten betalen dan eigenaars van kleinere auto’s. “Het doel is om mensen aan te moedigen om minder vervuilende, maar ook minder dure automodellen te kopen”, legde Henry eerder uit bij ‘RTL Info’. FEBIAC, de federatie van de auto- en tweewielerindustrie, berekende in samenwerking met ‘SudInfo’ het verschil tussen de bedragen die Walen en Vlamingen moeten betalen, en legt daarmee een onvermijdelijke prijskloof bloot.
 1. Verwarde vandaal (25) richt heel wat schade aan rond Jan Breydelstadion: “Zelfs toen conciërge hem betrapte, bleef hij doorgaan”
  Brugge

  Verwarde vandaal (25) richt heel wat schade aan rond Jan Breydelsta­di­on: “Zelfs toen conciërge hem betrapte, bleef hij doorgaan”

  Een 25-jarige Bruggeling heeft dinsdagnacht lelijk huisgehouden op de site van het Jan Breydelstadion. De twintiger richtte een ravage aan en liet zich zelfs niet afschrikken toen de conciërge van Cercle Brugge hem betrapte. Zowel aan groen-zwarte als aan blauw-zwarte zijde bracht hij vernielingen aan. De politie kon hem uiteindelijk klissen, al bleek een verhoor niet meteen mogelijk. “We betreuren dit enorm”, klinkt het bij beide Brugse ploegen.