Baert
Volledig scherm
© Baert

Politie bekogeld, winkels en auto's vernield: "31 mensen gearresteerd, waaronder Franse snapchatter"

RELLEN in BRUSSELOp het Brusselse Muntplein zijn gisteren rellen uitgebroken. De politie moest zich terugtrekken omdat de agenten bekogeld werden. Winkels en auto's raakten beschadigd. Een vijftigtal agenten van de oproerpolitie dreef omstreeks 16.45 uur de menigte jongeren uiteen. Daarna ontstond in de zijstraten van het Muntplein en op de Kiekenmarkt en Grasmarkt een kat- en muisspel met tientallen jongeren. Er vielen twee lichtgewonden en er zijn 31 arrestaties verricht. Onder hen ook Vargasss92, het Franse internetfenomeen dat aan de basis ligt van de bijeenkomst van de relschoppers. De situatie is nu weer onder controle. De politiezone Brussel-Hoofdstad/Elsene doet een oproep naar de bevolking om de relschoppers te identificeren. 

154 reacties

 • louis reinquin

  4 jaar geleden
  In de politieschool wordt gehamerd op zelfbeheersing. Dus voor de inspecteurs op terrein geen probleem. Wat met de zelfstandige in zijn uitbating omringd door familie en/of medewerkers geconfronteerd met vernielingen die levensbedreigend overkomen. Wat als hij in dergelijke omstandigheden zijn pistool bovenhaalt ? Ik heb dan liever dat de inspecteurs iets minder hun getrainde zelfbeheersing aanspreken.
 • guy vanhuysse

  4 jaar geleden
  Alochtonen schieten zichzelf in de voeten op die manier, niemand wil ze nog, geen enkel bedrijf zal ze nog aanwerven, etc. en ooit...jammerlijk genoeg, zal de 'weerbots' van ons komen en ze verdrijven
 • Karl Huysmans

  4 jaar geleden
  Ben beschaamd om Belg te zijn.
 • ANDRE AERTS

  4 jaar geleden
  Dit is gewoon "DE OPVOEDING" van uw kinderen. En het zal niet beteren met deze aankomende jeugd. Waar zijn die opgevoed?
 • nicole pottier

  4 jaar geleden
  Spanje heeft een betere aanpak, in Belgie heeft Sinterklaas de wetten gemaakt, het beloofde land, die in Spanje zijn straf niet wil ondergaan word in Belgie uitgenodigd , de belgen gaan voor u wel betalen,dit is weer Brussel, eens dit brol volk zich terugtrokken om op een andere plaats te beginnen trok de politie zich terug, het was O.K