UNKNOWN
Volledig scherm
© UNKNOWN

Politie bekogeld met gasflessen in Molenbeek, negen agenten gewond

 1. Na de vogels en de vlinders volgt de kruisspin: hoeveel zitten er in ùw tuin? “Iederéén kent hen, maar eigenlijk weten we heel weinig over die beestjes”
  PREMIUM

  Na de vogels en de vlinders volgt de kruisspin: hoeveel zitten er in ùw tuin? “Iederéén kent hen, maar eigenlijk weten we heel weinig over die beestjes”

  Misschien loopt u er liefst van al in een grote boog omheen, maar u kent ze vast: de kruisspin. Zeker in deze tijd van het jaar zitten ze liefst van al in hun grote web - tussen twee struiken in de tuin of in het raamkozijn, maar altijd buiten - te wachten tot er een vliegje of een mug in blijft kleven. Maar hoeveel van die spinnen zijn er? Zijn het er meer dan vroeger of net minder? En overleven ze beter of net slechter in onze steeds meer verstedelijkte en opwarmende steden en gemeenten? Dat wil bioloog Bram Vanthournout (36) graag weten, dus lanceren de UGent, Natuurpunt en de Belgisch Arachnologische Vereniging (ARABEL) de allereerste grote Vlaamse spinnentelling.
 1. Blinde Raphäel (43) loopt zaterdag halve triatlon met gids Jean-Louis (24): “Ik let zo hard op zijn benen dat ik zelf al viel”
  PREMIUM

  Blinde Raphäel (43) loopt zaterdag halve triatlon met gids Jean-Louis (24): “Ik let zo hard op zijn benen dat ik zelf al viel”

  Een triatlon is zelden een lachertje, maar Raphaël Kergen (43) zwemt, fietst en loopt eentje met de vingers in de neus en de ogen dicht. Letterlijk dan, want de man uit Namen is al zes jaar blind. Voor de IronLakes komende zaterdag haakt hij zich vast aan Jean-Louis (24), zijn extra paar ogen. Al moet die vooral zélf goed kijken waar hij loopt.