Voor de opening van kledingzaak Primark op de Meir,  werd een ellenlange rij gespot.
Volledig scherm
Voor de opening van kledingzaak Primark op de Meir, werd een ellenlange rij gespot. © VTM NIEUWS

Politie aanwezig bij koopzondag op de Meir, politici waarschuwen: “Neem nu geen risico’s”

In Antwerpen is de lokale politie de hele dag massaal aanwezig geweest in de winkelstraten, nu er één dag voor de sluiting van de niet-essentiële winkels omwille van de coronacrisis nog een koopzondag gepland stond. Op de sluiting van de Action-winkel in de Stadsfeestzaal na, werden er geen grote incidenten meer gemeld. 

 1. Vlaanderen wil boosterprik voor hele bevolking: “Er is in toenemende mate evidentie om dat te doen”
  Play

  Vlaanderen wil booster­prik voor hele bevolking: “Er is in toenemende mate evidentie om dat te doen”

  De Vlaamse regering wil een derde prik voor de brede bevolking ouder dan 12 jaar. Voorlopig krijgen enkel Belgen ouder dan 65 jaar en mensen met een verzwakte weerstand een derde prik, maar dat ziet de Vlaamse regering graag anders nu de cijfers sterk stijgen. Volgens Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) is er “in toenemende mate evidentie om zo'n derde prik aan iedereen te geven".
 2. Minister Verlinden (CD&V) vraagt om strenger op te treden bij geweld in en rond voetbalstadions

  Minister Verlinden (CD&V) vraagt om strenger op te treden bij geweld in en rond voetbalsta­di­ons

  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) heeft de politie gevraagd strenger op te treden tegen iedere vorm van geweld. Dat meldt ze na het overleg dat ze vrijdag had met de Voetbalbond en de Pro League. Dat overleg kwam er onder meer nadat een supporter van Manchester City zwaargewond raakte na afloop van de Europese match, dinsdag, tegen Club Brugge. Pro League en Voetbalbond werken een actieplan uit, en er komt een mediacampagne om supporters op te roepen de matchen in “de beste en veiligste omstandigheden te laten verlopen”.