Dave Sinardet
Volledig scherm
Dave Sinardet © Reporters / QUINET

Politicoloog Dave Sinardet over het regeerakkoord en de nieuwe eerste minister: “Er wacht De Croo een moeilijke taak om regering bij elkaar te houden”

Politicoloog Dave Sinardet kon al enkele inhoudelijke elementen uit het akkoord van de Vivaldi-coalitie inkijken, en gaf in de studio van HLN Live een eerste analyse over de belangrijkste punten uit dat akkoord. “We zullen de komende jaren moeten zien of al deze plannen echt haalbaar zijn”, zegt hij daarover. 

 1. Dit weten we al over het Vivaldi-akkoord: bedrijfswagens emissievrij tegen 2026, langer geboorteverlof voor vaders en digitaks voor grote bedrijven

  Dit weten we al over het Vivaldi-ak­koord: bedrijfswa­gens emissie­vrij tegen 2026, langer geboort­ever­lof voor vaders en digitaks voor grote bedrijven

  De zeven partijen die een nieuwe federale regering willen vormen hebben een inhoudelijk akkoord bereikt. Tijdens een marathonvergadering van maar liefst 21 uur werden de laatste knopen doorgehakt. Dat akkoord moet vandaag nog door de leden van de verschillende partijen worden goedgekeurd, en ook de ministerposten moeten nog worden verdeeld. Onze redactie vernam al een aantal punten die het regeerakkoord hebben gehaald.
 1. Spaanse douane arresteert smokkelaars na een achtervolging van maar liefst vijf uur
  Play

  Spaanse douane arresteert smokke­laars na een achtervol­ging van maar liefst vijf uur

 2. Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance
  Play

  Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance