Premier Sophie Wilmès wordt straks formateur van haar eigen regering, die dan een doorstart maakt.
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Sophie Wilmès wordt straks formateur van haar eigen regering, die dan een doorstart maakt. © Photo News

Politicoloog Carl Devos haalt snoeihard uit naar politiek akkoord: “Vreselijk cynisch, politiek bedrog”

Na dagenlange onderhandelingen zijn tien politieke partijen er gisteren uitgeraakt: de regering-Wilmès gaat deze week verder als een volwaardige minderheidsregering, die als enige taak krijgt de aanpak van de coronacrisis. Maar wat betekent dat in de praktijk? Professor politicologie Carl Devos (UGent) is alvast messcherp voor het gevonden compromis. “Dit is vreselijk cynisch en politiek bedrog.”

366 reacties

 • Gudo Courtois

  2 jaar geleden
  Top analyse van de feiten en het Waals bedrog. Die gelijkgezindheid vd Walen ontbreekt volledig bij de Vlamingen.
 • christian demeester

  2 jaar geleden
  Met deze gang van zaken zou de Vlaamse regering gewoon geen steun en geld meer moeten overmaken aan de Federale. Durf eindelijk eens je tanden te tonen tegen Open Vld en CD&V die de Vlamingen verraden hebben.
 • august luyckx

  2 jaar geleden
  Mensen ! Deze prof heeft overschot van gelijk ,hij is geen roeper zoals sommigen beweren !
 • Wilfried Vanden Berg

  2 jaar geleden
  Rutten gaat België nog verder de afgrond in duwen . OVLD de leugen partij met haar politieke dictatuur moet steeds haar zin krijgen . Wacht , OVLD tot in 2024 , dan ga je met je leugens en politiek bedrog de rekening gepresenteerd krijgen . En het zal pijn doen . Veel pijn , dankzij jullie leugens, graaien, sjoemelen en kiezersbedrog .
 • Jos Huibers

  2 jaar geleden
  Nu maakt onze professor het ook eens mee wat het is om ook maar een schijn van begrip te hebben voor een niet linkse visie.
 1. De Wever haalt zwaar uit naar ‘juichende voorzitters’: “Volledig misplaatst” en “triest schouwspel”

  De Wever haalt zwaar uit naar ‘juichende voorzit­ters’: “Volledig misplaatst” en “triest schouwspel”

  Volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft zijn PS-collega Paul Magnette woordbreuk gepleegd door eerst akkoord te gaan met een volwaardige noodregering met daarin N-VA en PS, om die piste later toch af te schieten, daarbij gesteund door de groene partijen. Een beperkte ploeg met tien ministers, vijf langs elke kant van de taalgrens, zou het coronavirus beter hebben kunnen aanpakken dan de minderheidsregering die er nu is, aldus De Wever vanmorgen.
 2. IN KAART. Aantal coronagevallen in ons land overschrijdt kaap van de duizend, ook twaalf baby’s of peuters besmet

  IN KAART. Aantal coronage­val­len in ons land over­schrijdt kaap van de duizend, ook twaalf baby’s of peuters besmet

  De afgelopen 24 uur zijn in ons land 172 nieuwe besmettingen met het coronavirus gedetecteerd. Dat meldt de FOD Volksgezondheid in haar dagelijkse update. Het totale aantal bevestigde besmettingen in België stijgt hiermee tot 1.058. Uit cijfers van onderzoeksinstituut Sciensano blijkt dat sinds de uitbraak van het virus in ons land zeker twaalf baby’s of peuters besmet zijn geraakt. Houd echter in het achterhoofd dat het werkelijke aantal besmettingen veel hoger zal liggen.
 3. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.