Vlnr: Maggie De Block, Egbert Lachaert en Sophie Wilmès.
Volledig scherm
Vlnr: Maggie De Block, Egbert Lachaert en Sophie Wilmès. © Belga

Politici veroordelen massaprotest in Brussel: “Dit is nefast voor verspreiding van het virus”

Tienduizend betogers die een Black Lives Matter-kreet slaakten in Brussel: de boodschap was niet mis te verstaan, maar verschillende politici veroordelen nu het massaprotest. Veel te gevaarlijk in coronatijden, klinkt het. “Dit is nefast voor de verspreiding van het virus”, stelt Maggie De Block in een tweet.

80 reacties

 • hannes leo

  10 maanden geleden
  In deze coronacrisis had de burgemeester, als hoofdverantwoordelijke voor orde nooit toelating mogen verlenen. Volksgezondheid gaat voor alles en zeker in deze coronacrisis waarbij vele doden te betreuren mag hij geen afweging maken met andere normen. Hij dient leiding te geven bij acties en manifestaties en niet zoals te lezen is, verwijzen dat anderen mee akkoord gingen. Dat had hij als verantwoordelijke uit het hoofd moeten praten. Wie gaat bovendien de immense schade andermaal betalen?
 • patrick morel

  10 maanden geleden
  Er liepen wel politici mee in de betoging.
 • marijke boulet

  10 maanden geleden
  Geen enkele politieker op deze planeet heeft de ballen om deze protesten te verbieden ook al weten ze dat deze protesten honderden misschien wel duizenden extra doden zal veroorzaken . Dan liever laten doorgaan en nadien zeggen "had niet gemogen " dan verbieden en stemmen verliezen .
 • geert schellemans

  10 maanden geleden
  Merkwaardig resultaat van de anti-racisme betogingen zouden wel eens 50000 extra stemintenties voor het Vlaams belang kunnen zijn. Misschien is dat de strategie van PS en MR want die stemmen denken ze toch op een ‘democratische’ manier te mogen negeren.
 • Marleen Sauvillers

  10 maanden geleden
  Vld zou beter zwijgen. Ze waren bijna in een regering gestapt met de ps. In Brussel zitten ze samen in de regering. Het is meede door vld dat het zover gekomen is.
 1. Gigantische Tyrannosaurus Rex liep langzamer dan de mens
  Play

  Giganti­sche Tyrannosau­rus Rex liep langzamer dan de mens

 2. De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt
  Play
  Huis Gemaakt

  De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt