Pieter Marechal (CD&V), Elisabeth Meuleman (Groen) en Axel Ronse (N-VA) stellen ‘Sixie’ voor
Volledig scherm
PREMIUM
Pieter Marechal (CD&V), Elisabeth Meuleman (Groen) en Axel Ronse (N-VA) stellen ‘Sixie’ voor © Jan De Meuleneir / Photo News

Politici van N-VA, CD&V en Groen richten ‘uitzendkantoor’ op voor gepensioneerden met ambitie: “60-plussers hebben nog niet afgedaan”

Drie politici - een N-VA’er, een CD&V’er en een groene - lanceren vandaag ‘Sixie’: hun start-up voor gepensioneerden die - om Linda De Win te citeren - geen zin hebben om alleen nog confituur te maken voor de rest van hun dagen. “Wij willen de grote groep zestigers die nog ambitie heeft, de kans geven om nog iets met hun expertise te doen.”

46 reacties

 • bernard vermeulen

  1 jaar geleden
  Die weten niet wat werken is, een ander laten werken is zelf niet werken, iemand die echt gewerkt heeft is kapot gewerkt aan die leeftijd, en zou niks mogen belast worden op wat hij nog doet uit verveling of hobby of interesse, laat de jonge mensen werken en help die aan werk, die zijn nog fris, of anders worden ze ook lui net zoals jullie.
 • Gille Vert

  1 jaar geleden
  Ik ben een jaar met volledig pensioen en werk nu nog 3 dagen per week. De eerste dag van de week is wat ik verdien bijna voor mij. De rest is voor de staat. Zorg er voor dat het pensioen en wat je bijverdient apart belast worden ipv tesamen. Dan hou ik er tenminste iets aan over.
 • ronan vanderstukken

  1 jaar geleden
  Ze zouden beter werk maken om de jongeren aan het werk te krijgen .
 • peter destoop

  1 jaar geleden
  tussen haakjes er zijn al kantoren die hierop gespecialiseerd zijn. Denken ze nu echt dat ze het warm water hebben uitgevonden?
 • mark germanus

  1 jaar geleden
  Politiekers ( mensen die nooit gewerkt hebben ) zijn goed in het uitvinden van jobkes voor een ander !
 1. Dankbare justitieminister Van Quickenborne: “Men wou me ontvoeren, maar dankzij de efficiëntie van onze veiligheidsdiensten is dat niet gelukt”
  Play
  Kortrijk
  40

  Dankbare justitiemi­nis­ter Van Quickenbor­ne: “Men wou me ontvoeren, maar dankzij de efficiën­tie van onze veilig­heids­dien­sten is dat niet gelukt”

  Met een videoboodschap, opgenomen in zijn geheime schuilplaats, was Vincent Van Quickenborne (Open Vld) zaterdagavond toch even ‘aanwezig’ tijdens het Feest van Team Burgemeester, in Kortrijk. Hij vertelde er over bijzonder moeilijke 48 uren maar bracht ook hulde aan de veiligheidsdiensten, die zijn ontvoering verijdelden.