Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Geert De Rycke

Politici hebben wel oren naar voorstel Franstalige virologen: “covid safe”- label om graduele heropening te bekomen

Drie Franstalige wetenschappers ijveren in een opiniestuk in Le Soir voor een andere aanpak in de strijd tegen het coronavirus. Ze willen een “covid safe”-label om een graduele heropening te bekomen. De voorstellen kunnen alvast op de steun rekenen van de Franstalige federale meerderheidspartijen. Kappers en schoonheidsspecialisten schieten het voorstel af.

56 reacties

 • Rikkert Biemans

  4 weken geleden
  Nog een label erbij, wat zal dat helpen? Zonder controle is dit niets waard.
 • Luc Cools

  4 weken geleden
  Nobel initiatief, maar hoe wordt het label bewaakt? Als je op voorhand controleert zal alles wel in orde zijn, maar praktisch ingevuld kan het heel anders zijn. Dit zagen we al hoe men omging met de bestaande protocollen. Bij de ene is het in orde bij de andere niet Jammer bij een nieuwe sluiting voor hen die wel hun best deden
 • Ronny Biesen

  4 weken geleden
  Iedereen probeert wat uit te vinden, dat noemt men ideeen hebben. Belgie is anders. Hier heeft men geen ideeen, en als er iets uit het buitenland komt schiet men het steeds ook af. Het is nooit goed. Belangrijk is dat wij goed zijn in boetes opleggen en die door de politie laten innen. Nog leiver dan dat de politie op criminelen jaagt. Maar ideeen om de mensen hun leven terug te geven? Neen, nope, nada, niks!
 • Jef Denijs

  4 weken geleden
  Alles is safe, tot de controle gepasseerd en het label overhandigd werd. Wie gaat dat allemaal blijvend controleren ?
 • Pol Van Gils

  4 weken geleden
  Ik heb de oplossing, ben geen viroloog of professor gewoon een nuchter iemand. De horeca is al een half jaar toe. Alles mocht open en terug toe, behalve de horeca. De horeca was de kern der besmettingen. De horeca is niet meer open geweest maar de cijfers bleven stijgen. Als we nu eens de horeca open doen en de rest toelaten, misschien is dit wel de oplossing, van binnen eens goed ontsmetten met een fris duveltje ofzo!
 1. Erika Vlieghe vindt augustus te vroeg voor festivals: “GEMS steunt voorstel premier niet”
  8

  Erika Vlieghe vindt augustus te vroeg voor festivals: “GEMS steunt voorstel premier niet”

  Erika Vlieghe, voorzitter van de GEMS, vindt het onvoorzichtig om al in augustus festivals te laten doorgaan. Dat idee lanceerde premier Alexander De Croo eerder vandaag, en hij lijkt daarvoor brede politieke steun te krijgen. Maar de GEMS steunt hem niet, zegt Vlieghe. “Wij zijn er net zoals de regering voorstander van om deze zomer steeds meer vrijheid aan de mensen terug te geven, maar voor moeilijk controleerbare massa-events met een internationaal publiek, vinden wij het in augustus echt nog te vroeg.”
 2. Corona-experts zijn hoopvol: “Half juni komen we in een andere wereld terecht”
  PREMIUM

  Corona-ex­perts zijn hoopvol: “Half juni komen we in een andere wereld terecht”

  We hebben het al zo vaak ten onrechte gedacht dat we het bijna niet meer durven te schrijven, maar: binnenkort wordt alles weer beter. Experts steken er hun hand nu wel voor in het vuur dat we halverwege juni in een andere wereld terechtkomen, eenmaal alle 65-plussers en risicopatiënten hun eerste vaccinprik hebben gehad. Coronacommissaris Pedro Facon zegt dat we de komende weken en maanden over “drie vuurtorens” moeten praten. Welke zijn dat, wat betekenen ze en wat is de impact?
 1. Het loopt net goed af voor deze wagen die (gelukkig) kantelt
  Play

  Het loopt net goed af voor deze wagen die (gelukkig) kantelt

 2. Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten
  Play
  games

  Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten