Volledig scherm
© Shutterstock

Polarisering in Vlaamse gemeenten neemt toe: “Onze samenleving evolueert niet op een goede manier”

Uit een rondvraag van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) blijkt dat bijna drie op de vijf gemeenten signalen van polarisering zien. Dat is 25 procent meer dan twee jaar geleden. De VVSG kaart aan dat sociale media de polarisering in de hand werken en dringt er bij overheden op aan om dit probleem dringend aan te pakken.

42 reacties

 • Mieke Vhuyst

  2 maanden geleden
  Enkele decennia anti gezins politiek gecombineerd met overbevolkingspropaganda, gevolgd door massale migratie invasie... De realiteit van de omvolking als extreem rechtse complot theorie bestempelen. Het minimaliseren van allochtone criminaliteit door het niet te benoemen in de pers en, belangrijker, afkomst niet op te nemen in criminaliteitsstatistieken. De EUSSR is er niet voor de Europese volkeren, integendeel en wie verder kijkt dan de MSM weet dat ze het zelfs openlijk toegeven.
 • leppens victor

  2 maanden geleden
  Je moet de keukenverantwoordelijke van het gevangeniswezen eens vragen hoeveel percent er opteert voor halal maaltijden.Het zou enig inzicht kunnen geven waar het probleem zit.mvg.
 • Edmond Dillien

  2 maanden geleden
  Als je dit artikel leest dan kom je tot 1 conclusie, politieke blabla met 0% resultaat. Het zogenaamde 'politiek correctzijn' heeft er toe geleid dat er zich groepen vormen met meestal een migratieachtergrond die onaangepast gedrag vertonen, radicaal tegen onze maatschappij zijn en door onze te soepele wetgeving straffeloos verder kunnen doen, en laat dit nu juist de ideale voedingsbodem zijn om over hen te praten in plaats van met hen, politieke onkunde is hier weer maar eens de oorzaak van.
 • vanfleteren diederik

  2 maanden geleden
  Men moet geen haat spraak aanpakken. Men moet de frustraties wegnemen. Mense zijn gefrustreerd over de mate van migratie, het gebrek aan inburgering, de politiek correcte repressie en uitsluiting, het tegenwerkende rechtsapparaat, het activistische anti-racisme, en ga zo maar door. Los die problemen op.
 • ALAIN CATRY

  2 maanden geleden
  Hoe kan het anders ? Ons land is al op alle vlakken verdeeld en de Vlaamse federale politiekers zijn zelf niet verkozen door de meerderheid van de Vlamingen !
 1. Onze opinie. Als voetballers op het veld kunnen staan dankzij een wekelijkste coronatest, moet dat ook voor leerkrachten kunnen
  PREMIUM
  42

  Onze opinie. Als voetbal­lers op het veld kunnen staan dankzij een wekelijk­ste coronatest, moet dat ook voor leerkrach­ten kunnen

  Is Ben Weyts (N-VA) zich tot op het bot aan het wapenen nu de roep voor een sluiting van de scholen weer klinkt? Geef toe: rillingen lopen over de rug. Flashbacks naar die eerste lockdown doen huiveren. Hoe zwaar, slopend en moedeloos deze tweede lockdown ook aanvoelt, hij staat in schril contrast met de eerste sluiting van maart. Want de scholen zijn (grotendeels) open. Maar kijk: de schoolstrijd is terug.
 2. Hoe onze ziekenhui­zen zich wapenen tegen derde golf: "Er is te goedgelovig gerekend op de burgerzin”
  PREMIUM

  Hoe onze ziekenhui­zen zich wapenen tegen derde golf: "Er is te goedgelo­vig gerekend op de burgerzin”

  Het aantal ziekenhuisopnames neemt toe en met de hete adem van de Britse en Zuid-Afrikaanse varianten die het aantal besmettingen aanwakkeren, bereiden onze ziekenhuizen zich voor op een derde golf. Wat is momenteel de toestand in de klinieken, wat moet gebeuren om een implosie van het zorgsysteem te vermijden, en zijn er misschien ook lichtpunten? Vragen voor intensivist Geert Meyfroidt (UZ Leuven) en Marc Noppen, longarts en CEO van het UZ Brussel.
 3. Van Quickenborne wil online haatspraak voor de strafrechter

  Van Quickenbor­ne wil online haatspraak voor de strafrech­ter

  Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) wil online 'hate speech’ efficiënter kunnen vervolgen. Dat zei hij tijdens de uiteenzetting van zijn beleidsverklaring in de Kamer. Op dit moment komen drukpersmisdrijven - met uitzondering van misdrijven ingegeven door racisme, xenofobie of negationisme - in principe voor het hof van assisen, maar die procedure is zo omslachtig dat ze de facto niet worden vervolgd.
 1. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

 2. Tornado richt enorme schade aan in Alabama
  Play

  Tornado richt enorme schade aan in Alabama