De Russisch president Vladimir Poetin vandaag.
Volledig scherm
De Russisch president Vladimir Poetin vandaag. © via REUTERS

Poetin: “Rusland wil dialoog met VS voortzetten als ook Washington daartoe bereid is”

De Russische president Vladimir Poetin heeft donderdag gezegd dat hij bereid is de dialoog met de Verenigde Staten voort te zetten als ook Washington daartoe bereid is. Woensdag vond in het Zwitserse Genève de eerste topontmoeting tussen de Amerikaanse president Joe Biden en Vladimir Poetin plaats.

2 reacties

 • Peter De Coninck

  1 maand geleden
  Het wordt tijd dat deze beide landen aan hetzelfde zeel gaan trekken. (Heel) Europa en Amerika kan er alleen maar beter van worden, met daar aan sluitend heel de wereld.
 • Berjan collin

  1 maand geleden
  Gemeenschappelijk overleg kan nooit kwaad.. zelfs met je grootste vijand!
 1. Weerwerk bieden, indammen en de dialoog aangaan: EU stelt nieuwe Rusland-strategie voor

  Weerwerk bieden, indammen en de dialoog aangaan: EU stelt nieuwe Rus­land-strategie voor

  De Europese Unie moet weerwerk bieden aan Rusland als het de mensenrechten schendt en de pogingen van het land bemoeilijken om de Europese belangen te ondermijnen, maar tegelijk ook de dialoog aangaan als Brussel daar zelf mee gebaat is, bijvoorbeeld voor het wegwerken van handelsbelemmeringen. Dat is in een notendop de nieuwe Rusland-strategie van de Europese Commissie. Buitenlandvertegenwoordiger Josep Borrell hoopt dat de staatshoofden en regeringsleiders de strategie zullen goedkeuren.
 2. ONZE OPINIE. Zonder verduidelijkingen van de stafchef en de generaal zal het ongenoegen binnen Defensie blijven borrelen
  PREMIUM
  12

  ONZE OPINIE. Zonder verduide­lij­kin­gen van de stafchef en de generaal zal het ongenoegen binnen Defensie blijven borrelen

  Het hoofd van de militaire inlichtingendienst ADIV blijkt niet ontslagen te zijn uit zijn functie. Volgens minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) liet generaal Boucké zélf aan stafchef Michel Hofman weten hebben dat hij het niet meer zag zitten om verder te doen, luttele uren nadat hij in het parlement nochtans had verklaard hoe strijdvaardig en vastberaden hij wel was. De druk zou te hoog geweest zijn.