Eerder dit jaar kreeg de lowcost-energieleverancier een boete van 100.000 euro wegens misleidende praktijken. Zo tekenden klanten een goedkoop contract, maar het jaar erop werd dat stilzwijgend overgezet naar een veel duurder.
Volledig scherm
PREMIUM
Eerder dit jaar kreeg de lowcost-energieleverancier een boete van 100.000 euro wegens misleidende praktijken. Zo tekenden klanten een goedkoop contract, maar het jaar erop werd dat stilzwijgend overgezet naar een veel duurder. © VTM Nieuws

Plots vragen ze Mega-voorschotten van 500 euro: alweer opent inspectie onderzoek naar 'lowcost'-leverancier

Al voor de tweede maal in een jaar tijd opent de Economische Inspectie een onderzoek naar energieleverancier Mega. Zowel bij de Ombudsman Energie als bij Test Aankoop regent het klachten van klanten van wie de voorschotfactuur plots verdubbelt of van wie het vast contract ongevraagd in een variabel verandert.

34 reacties

 • Proost Stefan

  1 maand geleden
  Toen ter tijd Verhofstadt premier was heeft hij uitverkoop gehouden van allerlei(overheid)bedrijven inclusief electrabel aan EDF-Suez(FR)wel dat zijn de gevolgen die de consument er nu moet van dragen, dank u wel liberalen!
 • Bert Verbist

  1 maand geleden
  Ze vragen allemaal mega verhogingen. Hier van € 198 naar € 653, en dus niet bij Mega. Een verhoging van zomaar eventjes € 5.460. Met de handen in het haar toen wij vanmorgen de nieuwe factuur kregen, dit is pure uitbuiting van het volk.
 • Monique Verschueren

  1 maand geleden
  Waar zit onze regering om eindelijk eens al deze prijzen te bevriezen zowel die van energie als van brandstoffen ,waarschijnlijk heel goed voor hun al die opslagen
 • Sophie Manis

  1 maand geleden
  Vast contract en de maandelijkse betaling ging verhogen, maar nadien e-mail gekregen dat hetzelfde bedrag bleef. Vind de uitleg van Mega wel correct in ons geval. Dus ik ben benieuwd hoe binnenkort mensen met een andere leverancier en met een variabel contract gaan reageren bij hun eindafrekening. Overstappen naar Mega dan?
 • Hildegard Haleydt

  1 maand geleden
  Mij hebben ze ook n rekening van 508 euro gestuurd te betalen op 1 november terwijl ik vandaag geld terug getrokken heb van afgelopen jaar
 1. HLN is eerste nieuwsmerk in top 5 meest bezochte websites van België

  HLN is eerste nieuwsmerk in top 5 meest bezochte websites van België

  HLN staat als enige nieuwsmerk in de top 5 van populairste websites in België. Dat blijkt uit het nieuwe jaarrapport van de VRM, de Vlaamse regulator van de Media. HLN is de enige nieuwssite die zo’n unieke positie inneemt, en is daarmee populairder dan grote internationale spelers als Instagram, Twitter of Netflix. De cijfers komen uit een jaarlijkse vergelijking die de VRM - de onafhankelijke toezichtshouder van de media - jaar na jaar bijhoudt. HLN stond al langer als enige nieuwssite in de top 10, maar springt nu dus naar de vierde positie.
 2. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 3. Kamer keurt vijfde begrotingsaanpassing van dit jaar goed

  Kamer keurt vijfde begrotings­aan­pas­sing van dit jaar goed

  De plenaire Kamer heeft het licht op groen gezet voor een aanpassing aan de begroting van 2021. In normale tijden keurt de regering een begroting goed en moet er tijdens een controle meestal één bijsturing gebeuren. In 2021 waren dat er echter al vijf, en dat heeft vooral te maken met de coronapandemie. “Corona blijft de begroting overhoopgooien, zowel qua cijfers als qua tempo. Ik vind het belangrijk dat de cijfers blijven aansluiten bij de realiteit. De burger en het parlement verdienen die transparantie”, aldus staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open Vld).