Eerder dit jaar kreeg de lowcost-energieleverancier een boete van 100.000 euro wegens misleidende praktijken. Zo tekenden klanten een goedkoop contract, maar het jaar erop werd dat stilzwijgend overgezet naar een veel duurder.
Volledig scherm
PREMIUM
Eerder dit jaar kreeg de lowcost-energieleverancier een boete van 100.000 euro wegens misleidende praktijken. Zo tekenden klanten een goedkoop contract, maar het jaar erop werd dat stilzwijgend overgezet naar een veel duurder. © VTM Nieuws

Plots vragen ze Mega-voorschotten van 500 euro: alweer opent inspectie onderzoek naar 'lowcost'-leverancier

Al voor de tweede maal in een jaar tijd opent de Economische Inspectie een onderzoek naar energieleverancier Mega. Zowel bij de Ombudsman Energie als bij Test Aankoop regent het klachten van klanten van wie de voorschotfactuur plots verdubbelt of van wie het vast contract ongevraagd in een variabel verandert.

34 reacties

 • Proost Stefan

  1 jaar geleden
  Toen ter tijd Verhofstadt premier was heeft hij uitverkoop gehouden van allerlei(overheid)bedrijven inclusief electrabel aan EDF-Suez(FR)wel dat zijn de gevolgen die de consument er nu moet van dragen, dank u wel liberalen!
 • Bert Verbist

  1 jaar geleden
  Ze vragen allemaal mega verhogingen. Hier van € 198 naar € 653, en dus niet bij Mega. Een verhoging van zomaar eventjes € 5.460. Met de handen in het haar toen wij vanmorgen de nieuwe factuur kregen, dit is pure uitbuiting van het volk.
 • Monique Verschueren

  1 jaar geleden
  Waar zit onze regering om eindelijk eens al deze prijzen te bevriezen zowel die van energie als van brandstoffen ,waarschijnlijk heel goed voor hun al die opslagen
 • Sophie Manis

  1 jaar geleden
  Vast contract en de maandelijkse betaling ging verhogen, maar nadien e-mail gekregen dat hetzelfde bedrag bleef. Vind de uitleg van Mega wel correct in ons geval. Dus ik ben benieuwd hoe binnenkort mensen met een andere leverancier en met een variabel contract gaan reageren bij hun eindafrekening. Overstappen naar Mega dan?
 • Hildegard haleydt

  1 jaar geleden
  Mij hebben ze ook n rekening van 508 euro gestuurd te betalen op 1 november terwijl ik vandaag geld terug getrokken heb van afgelopen jaar