Plots ben je risicopatiënt: “Ik viel uit de lucht”, zegt Jelle (40) over onverwachtse prikuitnodiging

Tot zijn eigen verbazing kreeg onze collega Jelle Brans (40) vorige week zijn vaccinatie-uitnodiging in de bus. Veertigers kunnen normaal pas in de week van 31 mei een invitatie verwachten, maar bij Brans kwam die dus vroeger. Hij zal ingeënt zijn nog voor zijn beide ouders aan de beurt komen, vertelt hij in VTM Nieuws. Nog meer jonge collega’s kregen al een vaccinatie-uitnodiging. Hoe kan dat?

16 reacties

 • Jennifer Peeters

  1 maand geleden
  Ik heb de indruk dat er in de lijsten van de risicopatiënten veel profiteurs zitten die niks mankeren. Ik ken gezonde leraren die ook via die lijst ver voor hun leeftijd zijn gevaccineerd. Van oud naar jong Beke? Hoe komt het dan dat de 63 jarigen nog altijd geen uitnodiging hebben gekregen?
 • Joan Lute

  1 maand geleden
  Het is allemaal ontzetten vreemd hoe de vaccinatiestrategie loopt. Echte risicopatienten met longschade worden niet uitgenodigde ter vaccinatie terwijl op diverse plaats meerdere mensen onrechtmatige vroeger geval worden. Ben 54 maar nergens enige indicatie of ik nog wel een uitnodiging krijg. En dan te weten dat men in oostende al volop bezig is met 40ers. Dit klop allemaal gewoonweg niet en nergens is een politieker die reageert.
 • Joan Lute

  1 maand geleden
  Het is goed dat dit in het nieuws komt. Ikzelf heb naast meer dan 60% invaliditeit aan onderste onderste ook een erfelijke leveren en be door een zware co vergiftiging de helf van longcapaciteit kwijt. Toch ben ik ondanks mijn medisch dossier niet geregistreerd als risicopatient en sta ik als 54 jarige ! q voor toekomstige vaccinatie . Dit toont aan dat willekeur en oneerlijkheid norm zijn in deze hele campagne. Mijn vertrouw is over
 • Eric De Graef

  1 maand geleden
  Beter zo dan andersom zou ik zeggen. Men moet zich toch ergens op baseren hé? Maar die medische dossiers zijn inderdaad dikwijls misleidend. Zo sta ikzelf geboekt als “snelwandelaar” (een olympische discipline!) omdat ik ooit eens aan mij dokter gezegd heb dat ik elke dag een uur “snel” ging wandelen, dus niet slenteren.
 • Jean West

  1 maand geleden
  Dit is schenden van het medisch geheim. Hebben de betrokkenen toelating gegeven om dit door te geven?
 1. Michel Van den Brande koopt defibrillators voor heel Blankenberge na hartstilstand van vriend: “Als deze toestellen er waren geweest, leefde Fons misschien nog”
  Blankenberge

  Michel Van den Brande koopt defibrilla­tors voor heel Blankenber­ge na hartstil­stand van vriend: “Als deze toestellen er waren geweest, leefde Fons misschien nog”

  “Het kan altijd gebeuren, kijk naar die Deense voetballer op het EK.” Stellingbouwer en ‘The sky is the limit’-ster Michel Van den Brande heeft acht defibrillators gekocht voor de stad Blankenberge. Aanleiding is de dood van zijn vriend Fons, die enkele weken geleden een hartstilstand had en niet meteen de juiste hulp kreeg. “Wat is 13.000 euro als je een mensenleven kan redden?”