Maya de Bij. Greenpeace wil dat charcuterie niet langer met bij kinderen populaire figuurtjes wordt aangeprezen. De milieuorganisatie liet bekende vleeswaren met onder meer Samson, Plop, Maya de Bij en De Smurfen testen in een onafhankelijk labo. "Charcuterie die door kinderidolen wordt aangeprezen, blijkt even ongezond als andere charcuterie in de supermarkt", luidt de conclusie.
Volledig scherm
Maya de Bij. Greenpeace wil dat charcuterie niet langer met bij kinderen populaire figuurtjes wordt aangeprezen. De milieuorganisatie liet bekende vleeswaren met onder meer Samson, Plop, Maya de Bij en De Smurfen testen in een onafhankelijk labo. "Charcuterie die door kinderidolen wordt aangeprezen, blijkt even ongezond als andere charcuterie in de supermarkt", luidt de conclusie. © Benny Proot

"Plop, Maya de Bij en de Smurfen schaden gezondheid van kinderen": Greenpeace klaagt charcuterie met kinderidolen aan

Greenpeace wil dat charcuterie niet langer met bij kinderen populaire figuurtjes wordt aangeprezen. De milieuorganisatie liet bekende vleeswaren met onder meer Samson, Plop, Maya de Bij en De Smurfen testen in een onafhankelijk labo en analyseren door twee kinderdiëtisten.

58 reacties

 • Dieter Detrem

  4 jaar geleden
  Gaat greenpeace nu ook al beginnen met dat soort hypocriet sensatie gedoe. Ze zitten zeker wat krap dit jaar doordat iedereen hun schijnheiligheid door heeft.
 • Bert Hoover

  4 jaar geleden
  Laten we aub niet protesteren op naam van de kinderen!
 • Linda Dilissen

  4 jaar geleden
  Dat ze eerst eens beginnen met de vermelding of er genetisch gemanipuleerde soya of dergelijk gebruikt wordt, zoals dit in Oostenrijk reeds gebeurd.
 • Rudy Huybens

  4 jaar geleden
  ik wil een verbod op groen, ze zijn schadelijk voor onze gezondheid
 • Christine Laevers

  4 jaar geleden
  Alle vlees dat vermalen in de supermarkt aangeboden wordt, is uiteindelijk vleesafval opgepept met weet ik veel. Hier in Frankrijk koop ik van een Engelse varkensvlees zonder hormonen, kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Ik betaal wat meer tot ik mijn eigen varken opkweek en het ter plekke slacht. Mijn kleinkinderen zullen nog weten wat echt en gezond vlees en gelukkig vlees is.