Vlaams Belang-fractieleider Chris Janssens (archiefbeeld).
Volledig scherm
Vlaams Belang-fractieleider Chris Janssens (archiefbeeld). © BELGA

Plenaire vergadering Vlaams Parlement start met relletje: Chris Janssens (Vlaams Belang) wil Jos D’Haese (PVDA) uit gebouw na deelname aan antiracismebetoging

Vlaams Belang heeft woensdag gevraagd om PVDA'er Jos D'Haese de toegang tot het Vlaams Parlement te ontzeggen, omdat hij afgelopen weekend op de anti-racismebetoging was. Voorzitter Liesbeth Homans (N-VA) ging niet in op die vraag. "Het is aan hemzelf om zijn conclusies te trekken.”

 1. Ererector Alain Verschoren (66) van Universiteit Antwerpen onverwachts overleden: “Als we vandaag op alle vlakken meetellen, is dat vooral dankzij hem”
  Antwerpen

  Ererector Alain Verschoren (66) van Universi­teit Antwerpen onver­wachts overleden: “Als we vandaag op alle vlakken meetellen, is dat vooral dankzij hem”

  In de nacht van donderdag op vrijdag is Alain Verschoren, voormalig rector van de Universiteit Antwerpen, onverwachts overleden in Tenerife. Hij werd 66 jaar en laat een echtgenote, twee kinderen en twee kleinkinderen na. “Zonder Alain stond onze universiteit niet waar ze vandaag staat”, reageert huidig rector Herman Van Goethem. “Zijn verdienste is enorm.”
 1. Gent zorgt voor extra licht in donkere coronatijden
  Play

  Gent zorgt voor extra licht in donkere coronatij­den

 2. Leuk idee voor op het werk: raak je collega met een Nerf Gun
  Play

  Leuk idee voor op het werk: raak je collega met een Nerf Gun