Vlaams Belang-fractieleider Chris Janssens (archiefbeeld).
Volledig scherm
Vlaams Belang-fractieleider Chris Janssens (archiefbeeld). © BELGA

Plenaire vergadering Vlaams Parlement start met relletje: Chris Janssens (Vlaams Belang) wil Jos D’Haese (PVDA) uit gebouw na deelname aan antiracismebetoging

Vlaams Belang heeft woensdag gevraagd om PVDA'er Jos D'Haese de toegang tot het Vlaams Parlement te ontzeggen, omdat hij afgelopen weekend op de anti-racismebetoging was. Voorzitter Liesbeth Homans (N-VA) ging niet in op die vraag. "Het is aan hemzelf om zijn conclusies te trekken.”

35 reacties

 • Lionel De Wannemaeker

  7 maanden geleden
  Ja ik heb al eens gepost dat die maatregelen overdreven zijn, Ik heb een grondige hekel aan Dries , maar na het bbq incident werd hij aan de muur gespijkerd ( tot mijn grote plezier), nu gaat het om iemand uit eigen geleding en is er geen vuiltje aan de lucht. Je ziet, het is maar in welke positie je staat
 • Paul Boutsen

  7 maanden geleden
  Blijkbaar is het VB de enige partij die zich daaraan stoort. Regeltjes aan de burger opleggen, op straffe van zware boetes, maar ze zelf niet volgen. De traditionele partijen op hun best, want OVld met Gatz was er ook, ook zonder quarantaine.
 • Johan Van den Bergh

  7 maanden geleden
  Ik was er ook en heb minstens 7 Vlaams Belangers gezien die luid aan het brullen waren Chris Janssens en ook geen 1,5 m afstand hielden en 5 zonder mondmasker.
 • benoni vanstaen

  7 maanden geleden
  Velen volgen toch weer het populisme van TV-beelden. Maar dat er nog anderen liepen daar, wat is het probleem. Al maanden lang overtreden mensen de regels, krijgen een boete van 250 Euro, dus voor hen dan ook maar. Dat VB hier een kwestie van maakt, speciaal omdat het over een linkse partij gaat. Dat die partij de gezondheid van de mensen aan hun laars lapt, denk dat het eerder omgekeerd is. En om de aandacht over racisme op de achtergrond te plaatsen.
 • Marino Coolsaet

  7 maanden geleden
  Dus ook geen Dries van langenhove meer in het federaal parlement? Men zou natuurlijk graag de PVDA uit de parlementen krijgen want die verdedigen het werk volk.
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. HET DEBAT. Is een verbod op toeristische reizen noodzakelijk? Dit is jullie mening

  HET DEBAT. Is een verbod op toeristi­sche reizen noodzake­lijk? Dit is jullie mening

  Enkele uren na onze debatvraag zijn we wat ingehaald door de actualitet. Zoals verwacht heeft het Overlegcomité beslist om niet-essentiële reizen naar het buitenland te verbieden. Het reisverbod geldt van 27 januari tot 1 maart. Grensarbeiders en zakenreizen krijgen een uitzondering. In onze bijhorende poll - met zo'n 11.350 deelnemers - staat 74% van de deelnemers achter een reisverbod, 26% is tegen. In de reacties valt een zelfde teneur op.
 1. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"

 2. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel