Vlaams Belang-fractieleider Chris Janssens (archiefbeeld).
Volledig scherm
Vlaams Belang-fractieleider Chris Janssens (archiefbeeld). © BELGA

Plenaire vergadering Vlaams Parlement start met relletje: Chris Janssens (Vlaams Belang) wil Jos D’Haese (PVDA) uit gebouw na deelname aan antiracismebetoging

Vlaams Belang heeft woensdag gevraagd om PVDA'er Jos D'Haese de toegang tot het Vlaams Parlement te ontzeggen, omdat hij afgelopen weekend op de anti-racismebetoging was. Voorzitter Liesbeth Homans (N-VA) ging niet in op die vraag. "Het is aan hemzelf om zijn conclusies te trekken.”

35 reacties

 • Lionel De Wannemaeker

  7 maanden geleden
  Ja ik heb al eens gepost dat die maatregelen overdreven zijn, Ik heb een grondige hekel aan Dries , maar na het bbq incident werd hij aan de muur gespijkerd ( tot mijn grote plezier), nu gaat het om iemand uit eigen geleding en is er geen vuiltje aan de lucht. Je ziet, het is maar in welke positie je staat
 • Paul Boutsen

  7 maanden geleden
  Blijkbaar is het VB de enige partij die zich daaraan stoort. Regeltjes aan de burger opleggen, op straffe van zware boetes, maar ze zelf niet volgen. De traditionele partijen op hun best, want OVld met Gatz was er ook, ook zonder quarantaine.
 • Johan Van den Bergh

  7 maanden geleden
  Ik was er ook en heb minstens 7 Vlaams Belangers gezien die luid aan het brullen waren Chris Janssens en ook geen 1,5 m afstand hielden en 5 zonder mondmasker.
 • benoni vanstaen

  7 maanden geleden
  Velen volgen toch weer het populisme van TV-beelden. Maar dat er nog anderen liepen daar, wat is het probleem. Al maanden lang overtreden mensen de regels, krijgen een boete van 250 Euro, dus voor hen dan ook maar. Dat VB hier een kwestie van maakt, speciaal omdat het over een linkse partij gaat. Dat die partij de gezondheid van de mensen aan hun laars lapt, denk dat het eerder omgekeerd is. En om de aandacht over racisme op de achtergrond te plaatsen.
 • Marino Coolsaet

  7 maanden geleden
  Dus ook geen Dries van langenhove meer in het federaal parlement? Men zou natuurlijk graag de PVDA uit de parlementen krijgen want die verdedigen het werk volk.
 1. Nieuwe tariefregeling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep
  Energie

  Nieuwe tariefrege­ling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep

  Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling rond de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen vernietigd. Dat laat prosumenten (consumenten die zelf een deel van hun energie opwekken) niet onberoerd. Ze zien hun energiefactuur grondig door elkaar geschud en vrezen een pak meer te betalen. Maar klopt die vrees wel? Mijnenergie.be probeert met een aantal simulaties duidelijkheid te scheppen in wat het concreet allemaal betekent voor uw portemonnee.
 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre