Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Pleidooi voor Covid Safe Ticket op het werk zorgt nu al voor verdeeldheid: “Na mensen de toegang te weigeren, gaan we ook hun job afnemen?”

Het voorstel van technologiefederatie Agoria om bedrijven de mogelijkheid te bieden het Covid Safe Ticket te verplichten op de werkvloer en weigeraars zonder loon naar huis te sturen, krijgt steun van andere werkgeversorganisaties. De socialistische vakbond ABVV is dan weer tegen, maar uiteindelijk moet het Overlegcomité de knoop doorhakken. Al wordt dat geen makkelijke beslissing, nu er onderling al verdeeldheid heerst. “We weigeren die mensen al de toegang tot horeca en fitnesszaken, en nu zouden we ook nog eens hun job afnemen?”

 1. HET DEBAT. Is het een goed idee om het Covid Safe Ticket te verplichten op de werkvloer? Dit is jullie mening

  HET DEBAT. Is het een goed idee om het Covid Safe Ticket te verplich­ten op de werkvloer? Dit is jullie mening

  Het Overlegcomité heeft eerder deze week beslist om het gebruik van het Covid Safe Ticket (CST) ook in Vlaanderen uit te breiden naar de horeca, fitnesscentra en kleinere evenementen. Agoria, de federatie van Belgische technologiebedrijven, wil nog een stap verder gaan en vraagt dat ook bedrijven de mogelijkheid krijgen om het CST te verplichten op de werkvloer. Wat denk jij? Moet een werkgever de mogelijkheid krijgen een coronapas te vragen aan een werknemer? Eerder vandaag lieten we enkele experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.
 2. Moet ik Covid Safe Ticket ook in frituur tonen? Hebben kinderen het ook nodig? Gaat de politie controleren? 13 vragen over het coronapaspoort beantwoord
  PREMIUM

  Moet ik Covid Safe Ticket ook in frituur tonen? Hebben kinderen het ook nodig? Gaat de politie controle­ren? 13 vragen over het coronapas­poort beantwoord

  Een aantal Vlamingen gebruikte het deze zomer al om op reis te gaan of grote festivals bij te wonen, maar vanaf volgende week wordt het Covid Safe Ticket voor bijna iedereen dagelijkse kost. Daarom beantwoorden we voor u alle mogelijke vragen over dat coronapaspoort. Zodat u weet of u er recht op heeft, hoe u eraan geraakt, waar u het moet gebruiken en of er streng op zal worden gecontroleerd.