‘Plasattest’ en strenge regels voor leerlingen die tijdens lesuren naar toilet moeten: “Kan stigmatiserend zijn”

Meer en meer scholen voeren strenge regels in voor leerlingen die tijdens de lesuren naar het toilet willen gaan. In sommige scholen moet je daar zelfs een attest voor hebben. Andere scholen registreren dan weer de namen van leerlingen die naar het toilet gaan. Op die manier willen ze misbruik voorkomen.

 1. ONZE OPINIE. “Enerzijds verlengen we lokale verlieslatende luchthavens, anderzijds staat Brussels Airport, onze economische slagader, op de helling?”
  PREMIUM
  37

  ONZE OPINIE. “Enerzijds verlengen we lokale verliesla­ten­de luchtha­vens, anderzijds staat Brussels Airport, onze economi­sche slagader, op de hel­ling?”

  “Zonder stikstofakkoord staat de vergunning van Brussels Airport op de helling. Zuhal Demir (N-VA) noemt het alternatief van een stikstofakkoord dan ook hel en verdoemenis. En dat zou straf zijn. Want enerzijds verlengt de Vlaamse regering de subsidie voor de lokale verlieslatende luchthavens. Anderzijds staat Brussels Airport, dé economische slagader van dit land, op de helling? Dat is al te zot”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde.
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 1. Mama van overleden baby Omélie op zoek naar verloren ketting met as van zoontje: “Grote emotionele waarde voor mij”
  Eernegem

  Mama van overleden baby Omélie op zoek naar verloren ketting met as van zoontje: “Grote emotionele waarde voor mij”

  Eind augustus vorig jaar verloor Alexandra Bouckhuyt (24) uit Eernegem haar zoontje Omélie. Het jongetje stierf tijdens zijn middagdutje bij de onthaalmoeder, amper acht maanden oud. Het onderzoek naar het overlijden loopt nog steeds. Alexandra liet een kettinkje maken met de as van haar zoontje in verwerkt, maar verloor die woensdag. Ze is nu op zoek naar de vinder.