Minister van energie Tinne Van der Straeten (Groen)
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van energie Tinne Van der Straeten (Groen) © BELGA

Plan van minister Van der Straeten: 4,7 miljard euro halen bij energieproducenten

PolitiekHet federale kernkabinet besprak zondag het voorstel van minister van energie Tinne Van Der Straeten (Groen) om de winsten in de energiesector te belasten. Met een stroomplafond van 130 euro per megawattuur gaat ze een stuk verder dan de EU vooropstelt.

217 reacties

 • Tom De Ketelaere

  2 maanden geleden
  Dit zal wel weer zijn om de "zwaksten" te beschermen
 • Raoul Rouma

  2 maanden geleden
  En het antwoord volgde zeer snel, reeds twee centrales uitgevallen! Denkt dat lieve kind dat ze opgewassen is tegen die maatschappijen die tenslotte alle touwtjes in hun handen hebben dank zij de laksheid en kortzichtigheid van ons beleid. Met een plafond vast te leggen loop je het risico dat de prijzen NOOIT meer zullen zakken en de gebruiker jaren veel te veel zullen betalen. In de EU zijn landen die vandaag nooit onder een prijs zullen zakken enkel voor hun profijt, een unie ja soms.
 • Ludo Van Damme

  2 maanden geleden
  Onderschat deze dame zeker niet, ze kent de energiesector door en door, want haar vorig werk was advocaat in de energiesector.
 • Albric Paridaens

  2 maanden geleden
  Leg een plafond op de verkoopprijs, vb. productieprijs = een percentage, dit zou de consument rechtstreeks ten goede komen. Het plan van de groene minister is zoals de socialistische en linkse visie in het algemeen, eerst uit de zak van de mensen halen en nadien een deel(tje) terug herverdelen.
 • Jimmy Caverneels

  2 maanden geleden
  verminder eerst al die taksen en accijnzen,maar ja dat is snijden in hun eigen vel taksen en accijnzen zijn bijna 2/3 van de prijs voor de consument
 1. Verlinden en Van Quickenborne hebben omzendbrief over geweld tegen politie klaar
  24

  Verlinden en Van Quickenbor­ne hebben omzend­brief over geweld tegen politie klaar

  Ministers van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) en van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) hebben vandaag een nieuwe omzendbrief over geweld tegen politie naar alle burgemeesters en korpschefs verstuurd. Dat melden ze in een persbericht. Op basis van vijf verschillende pijlers verzamelt de omzendbrief, die in samenwerking met de politievakbonden werd opgesteld, alle initiatieven in de strijd tegen het geweld tegen politie.