Volledig scherm
© REUTERS

Plan om niet-essentiële reizen te verbieden, wint terrein: De Croo wil verbod morgen op Europese tafel leggen

Het idee om voor een beperkte periode niet-essentiële reizen naar het buitenland te verbieden, wint terrein in regeringskringen. Dat is van verschillende bronnen vernomen na een kernkabinet vanochtend. Premier Alexander De Croo (Open Vld) zal de maatregel morgen op Europees niveau aankaarten. De uitwerking van die maatregel dreigt echter een echte hoofdbreker te worden. Ook Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) en minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) zijn gewonnen voor het idee.

133 reacties

 • Lieve Motté

  1 maand geleden
  Wat zijn niet essentiële reizen. Definitie? Krijgen we daar meer duidelijkheid rond?
 • Francois staen

  1 maand geleden
  goed idee Mr. De Croo, verbod op reizen die niet nodig zijn en denk aan Je politieke familie , de MR . met name Wilmés ,die versoepelde ook en we zaten dik aan de problemen duizenden besmettingen en heel veel overlijdens. Dus Mr. De Croo ,ook de kappers en de schoonheids centra ..laat ze dicht man .
 • Marleen Vandevelde

  1 maand geleden
  @Fientje Goderie : geen enkel van de door U opgesomde landen is lid van de EU. Dan kan het inderdaad wel. BINNEN de EU kan het helaas niet zonder goedkeuring van alle lidstaten.
 • Lieve Geyter

  1 maand geleden
  Goede beslissing, nu ga je zien dat er veel minder besmettingen gaan zijn na de krokusvakantie. Kunnen we begin maart de horeca terug open en kappers.
 • Nicole Dufait

  2 maanden geleden
  Niet essentiële reizen in eigen land verbieden zou ook helpen, nu gaan mensen massaal naar de Ardennen en de kust en verspreiden ook zo, vooral in de Ardennen waar de cijfers heel goed gaan, komen ze met grote groepen logeren, allemaal naar de supermarkten en winkels en daar gaat het. Als iedereen eens een paar weken in z’n eigen omgeving blijft. Zelfs in Griekenland, uitgespogen door Europa, hebben ze een systeem, wie geen aanvraag doet en goedkeuring krijgt per sms blijft in zn kot
 1. "Bierprotest" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten
  Play

  "Bierpro­test" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten

 2. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!