Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Plan om jongeren in probleemsituatie 'thuis' te geven bij een zorgverlener

Jongeren in probleemsituaties worden straks misschien opgevangen bij professionele zorgverleners thuis, in zogeheten ‘gezinshuizen’. In ruil voor een vergoeding kan een opvoeder dan één tot drie kinderen in het eigen gezin onderbrengen en een huiselijke houvast bieden. 

3 reacties

 • nicole desseyn

  1 jaar geleden
  M’n zoon heeft dit gedaan een ware nachtmerrie bezint eer je eraan begint!!
 • Pieter Verhulst

  1 jaar geleden
  Is dat dan bij die hulpverleners waar mijn tijdens hun studiejaren beslist om een zesde jaar in te voeren, willen ze diagnoses mogen stellen ? Studeren is nog niet duur genoeg.
 • Tom Kenens

  1 jaar geleden
  Goed bezig hier in vlaanderen...kinderen verhuren noem ik dat! Binnenkort gaan we ze verkopen. Goed bezig mr Beke en uw hele vlaamse regering! Pfff.. Wie kinderen maakt zorg er zelf voor!! Net als dat overbetaald kindergeld , ook geschonken door de heer Beke, maar onze energiefactuur daar blijft hij braafjes met zijn handjes af!!
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. 12-jarige dader van steekpartij minstens drie maanden in halfopen instelling: “Hij kijkt zó op naar zijn broer, die al eerder een overval pleegde”
  PREMIUM
  Peer

  12-jarige dader van steekpar­tij minstens drie maanden in halfopen instelling: “Hij kijkt zó op naar zijn broer, die al eerder een overval pleegde”

  De 12-jarige jongen die een wijkagent in Peer na schooltijd neerstak, wordt voor minstens drie maanden in een halfopen instelling geplaatst. Dat heeft de jeugdrechter van Hasselt gisteren beslist, waar de tiener terecht stond voor poging tot doodslag. “Hij begrijpt niet hoe hij in deze situatie is gekomen”, reageert zijn advocate. Toch is het geweld de familie niet vreemd: zijn 17-jarige broer, waarnaar de jonge tiener zo opkijkt, kwam eerder met het gerecht in aanraking nadat hij een krantenwinkel overviel.