Baert
Volledig scherm
© Baert

Plafond Hof van Cassatie in Brussels justitiepaleis ingestort, twee gewonden door omvallende kasten bij Hof van Beroep

In het Brusselse justitiepaleis is het plafond van de griffie van het Hof van Cassatie gedeeltelijk ingestort. De instorting vond afgelopen nacht plaats en maakte geen slachtoffers, maar de materiële schade is aanzienlijk. Oorzaak van de instorting is waterinsijpeling, klinkt het. Bij het hof van beroep vielen maandag al twee gewonden toen enkele archiefkasten omvielen, is vandaag bekend geraakt. Brussels burgemeester Philippe Close (PS) vraagt zich af of het echt nog tot 2040 zal duren vooraleer het oude jusititiepaleis, dat al tientallen jaren in de steigers staat, gerenoveerd zal worden.

133 reacties

 • eric maier

  3 jaar geleden
  Dat gebouw is altijd al in "renovatie".. nooit anders geweten. een bodemloze put die beter gesloopt kan worden en wat anders in de plaats. Maar ook geen gedrocht zoals dat in Anrwerpen - peperduur in onderhoud en vol problemen.
 • rik lagrou

  3 jaar geleden
  men kan in 5 jaar opgelost hebben de Brusselse Vakscholen samen zo gebouw vernieuwen Weinig jongeren zouden spijbelen eindelijk interessant doel zou 90% zeggen!
 • Liliane Depauw

  3 jaar geleden
  Ik neem aan dat men patrimonium wil redden maar laat het een museum worden en maak een ander justitiepaleis waar alles veiliger is, dit kost stukken van mensen, staat reeds 30 jaar in de steigers en is echt niet veilig, zowel binnenin als buiten uit, affront voor Brussel, onkruid (bomen) woekeren door de gevels.
 • philippe dusablon

  3 jaar geleden
  nieuwe douches, meubilair, decoratie, vloerbedekking en fitness op elk kabinet van elk ministerie en zijn bijhuizen, maar voor de rest is er geen geld meer. Dit is wat waar politiek voor staat, wanbeleid , onkunde en vooral eigenbelang. Mooi gezelschap.
 • maurice snelders

  3 jaar geleden
  Zal straks als een kaartenhuisje ineenstuiken... Net als de Cd& met Geens op kop
 1. Huisartsen bezorgd over haalbaarheid van testen tijdens verkoudheidsgolf en griepseizoen: experten stellen nieuw systeem voor
  Play

  Huisartsen bezorgd over haalbaar­heid van testen tijdens verkoud­heids­golf en griepsei­zoen: experten stellen nieuw systeem voor

  Er rolt een verkoudheidsgolf over ons land en dat zullen onze huisartsen geweten hebben. Ze worden overstelpt door patiënten met klachten die echter evengoed op een besmetting met het coronavirus kunnen wijzen. En dan moet het griepseizoen er nog aankomen. “De huisartsen zijn terecht bezorgd of het wel realistisch is om iedereen te blijven testen”, aldus viroloog Steven Van Gucht. “We hebben vanuit de wetenschappelijke adviesgroep dan ook aangedrongen op een nieuw testsysteem, dat ook al gebruikt wordt in het buitenland.”
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 3. Youth For Climate roept jongeren op vrijdag tijdens de schooluren op straat te komen
  184

  Youth For Climate roept jongeren op vrijdag tijdens de schooluren op straat te komen

  Klimaatbeweging Youth for Climate roept jongeren op om op vrijdag 22 oktober tijdens de schooluren de straat op te gaan in Gent en Louvain-la- Neuve voor de Global Climate Strike. Op die dag zullen jongeren over de hele wereld staken voor het klimaat. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts liet eerder al weten dat hij scholen heeft gevraagd om het klimaatspijbelen altijd te bestempelen als een ongewettigde afwezigheid.