Het toekomstig asielcentrum van Bilzen brandde uit in de nacht van 10 op 11 november 2019. Anderhalf jaar later is het onderzoek nog altijd gaande.
Volledig scherm
Het toekomstig asielcentrum van Bilzen brandde uit in de nacht van 10 op 11 november 2019. Anderhalf jaar later is het onderzoek nog altijd gaande. © Mine Dalemans

Piste asielcentrum Bilzen definitief van de baan, al komen er wel lokale opvanginitiatieven: “De brandstichters zullen niet winnen”

Er komt dan toch geen opvangcentrum voor asielzoekers in Bilzen. Dat meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V). De beslissing komt er na overleg tussen de eigenaars van het uitgebrande gebouw en de andere betrokken partijen. Er komen wel extra lokale opvanginitiatieven. “Asielzoekers hebben recht op opvang terwijl ze wachten op een antwoord in hun procedure.”

  1. Michel van den Brande: “300% zeker dat gebouw stelling meesleurde. Andersom is onmogelijk”
    Play
    27

    Michel van den Brande: “300% zeker dat gebouw stelling meesleurde. Andersom is onmogelijk”

    Michel van den Brande, bekend van ‘The Sky is The Limit’, is als stellingbouwer betrokken bij de ramp in Antwerpen. De stelling bij het gebouw dat instortte, is van Kontrimo, het bedrijf van de Bekende Vlaming. Die is er 300% zeker van dat het gebouw de stelling heeft meegesleurd, en niet andersom. “Met die stelling was alles in orde”, reageert Michel bij VTM NIEUWS. Volgens de politie zal het onderzoek dat moeten uitwijzen.