Ellen Andries naast haar vriend en filmmaker Thomas Maddens.
Volledig scherm
Ellen Andries naast haar vriend en filmmaker Thomas Maddens. © VTM Nieuws

Pijnlijke maandstonden kunnen wijzen op endometriose: “Het duurde tien jaar vooraleer een gynaecoloog dit bij mij ontdekte”

Eén op de tien vrouwen in ons land heeft endometriose, een aandoening die onder meer pijnlijke maandstonden veroorzaakt. Cellen van het baarmoederslijmvlies geraken in de buikholte en veroorzaken daar pijnlijke verklevingen. Een groot probleem is dat dokters de ziekte amper herkennen.

5 reacties

 • Katty Renard

  11 maanden geleden
  Waar kan ik de documentaire terug vinden?
 • Marc Boons

  11 maanden geleden
  Helaas een gelijkaardig verhaal als Debby.
 • Peter Van De voorde

  11 maanden geleden
  Er zijn wel meer dingen die artsen niet kennen of niet begrijpen,als je kijkt waar we nu staan .
 • Van Gouwbergen Debby

  11 maanden geleden
  Helaas is dit voor mij te laat heb er toen al over gesproken en niemand die luisterde ondertussen ben ik kinderloos en ben in menopauze, ben alles kwijt zelfs stuk darm tot inkorting vagina , hopelijk kan je nu meer bereiken, ik hoop herkenning en meer studie .
 • René Mattyns

  11 maanden geleden
  Daar voor is het wachten op een regering met bevoegdheden.Beetje selectief zijn met de centen, ja toch? Voor andere zaken gaat het mee in het pakket mandaten, en hopla, de miljoenen zijn er.Miljarden zelfs, gewoon weggeven.
 1. Politie zet gloednieuw anti-drone-wapen in tijdens NAVO-top in Brussel

  Politie zet gloednieuw an­ti-dro­ne-wa­pen in tijdens NAVO-top in Brussel

  De lokale politiezones van Brussel Hoofstad/Elsene en Antwerpen hebben tijdens de NAVO-top een zogenaamd ‘counter drone dispositief’ ingezet, om te voorkomen dat drones van burgers al of niet bewust boven of in de onmiddellijke buurt van de NAVO-site zouden komen vliegen. Ze kregen voor het gebruik van de ‘SkyWall’ de steun van de Republikeinse Garde van de Franse Gendarmerie, zegt Ilse Van de keere, woordvoerster van de Brusselse lokale politie.