Pieter Timmermans van VBO reageert op eventuele herinvoer telewerk: “Aandacht moet gaan naar wie niet gevaccineerd is”

Ondernemingskoepels zien een verplichting van telewerk alvast niet zitten. Voor functies die zich er wel toe lenen, is er geen probleem. Pieter Timmermans van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) blikt vooruit bij HLN LIVE: “Aandacht moet gaan naar niet-gevaccineerden, niet naar telewerk.”

 1. Gevaccineerden voorrang geven in ziekenhuis, kan dat eigenlijk wel? Experten Gezondheidsrecht verduidelijken
  PREMIUM

  Gevacci­neer­den voorrang geven in ziekenhuis, kan dat eigenlijk wel? Experten Gezond­heids­recht verduide­lij­ken

  Wie niet-gevaccineerd is, moet zelf maar opdraaien voor de kosten wanneer hij of zij met Covid gehospitaliseerd wordt. Dat zegt neurochirurg Thierry Lesage van het Aalsterse Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis. Anderen pleiten ervoor om gevaccineerden in een ziekenhuis voorrang te geven op wie een prik weigert. Om maar te zeggen: de druk op niet-gevaccineerden neemt toe. Maar kan dat eigenlijk wel? We staken ons licht op bij specialisten in Gezondheidsrecht en checkten ook wat Unia hiervan vindt.
 2. Dreigt er een tekort aan zelftesten? “We merken dat de eerste stock al is uitverkocht”, zegt Colruyt
  Play

  Dreigt er een tekort aan zelftesten? “We merken dat de eerste stock al is uitver­kocht”, zegt Colruyt

  Nu we voor bijna alles een zelftest nodig hebben, verkopen naast apotheken ook winkels er. Al zijn die voorraden sneller uitgeput dan ze zelf hadden gedacht. Geert Elen van Colruyt legt uit: “We hadden 10.000 stuks die we verdeeld hebben over de winkels. Die zijn nu al uitverkocht.” Ook bij de apothekers is er een enorme stijging in de verkoop. “Maar na begin volgende week zal er terug genoeg voorraad zijn”, klinkt het daar.