Pierre Van Damme
Volledig scherm
Pierre Van Damme

Pierre Van Damme: “We moeten nog één winter verstandig doorkomen”

Epidemioloog Pierre Van Damme van de Universiteit Antwerpen blijft hoopvol: “We moeten nog één winter verstandig door en dan kunnen we volgend jaar weer kerst vieren zoals we dat gewoon zijn.” Hij pleit verder voor een terugkeer van de dagcijfers om de verspreiding van het virus beter in kaart te brengen en de mensen bij de les te houden, “zeker nu het reproductiecijfer in heel het land weer boven 1 komt”. 

71 reacties

 • Gerard Braeckmans

  1 jaar geleden
  Die mensen zijn al de ganse tijd aan het orakelen en aan het verschuiven van rood, oranje, geel. Dagelijks verandert het.
 • Gertie Daerden

  1 jaar geleden
  Na corona zijn er nog vele virussen, en andere gevaren. Werken aan je immuniteit, om niet enkel deze winter door te komen, maar ook alle volgende winters.
 • Geert Deseyne

  1 jaar geleden
  Als iedereen nu eens de regels toepassen zoals men zou moeten toepassen, zal het wel minderen, ik zie elke dag mensen die lak hebben aan regels, nu, er zijn meer en meer mensen getest, dit kan verklaren aan de stijging ervan. Maar steeds leer lensen denken maar aan slechts één ding en dat is hun goesting doen.
 • PETER PERMENTIER

  1 jaar geleden
  Wij westerlingen zijn goed bezig, misschien komt er een einde aan dit super ras van zakken vullers, bedriegers en hautaine burgerij, iets zoals vele culturele centra's hebben ondergaan vooral het Romeinse en Oosterse regimes, we komen er wel we zijn toch met 50% teveel op deze aarde, een natuurlijke selectie is niet mis voor onze westerse gedachten, spijtig maar we vernielen alle natuurlijke voorzieningen wie had dat ooit gedacht want hier geraken we niet meer onder de 400 besmettingen per dag
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Bulgarije vandaag 57. nieuwe besmettingen ! en toch oranje
 1. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.
 2. Geweld tegen politie lijkt af te nemen, maar nog altijd 28 incidenten per dag: “Hoelang kunnen wij dit nog tolereren?”

  Geweld tegen politie lijkt af te nemen, maar nog altijd 28 incidenten per dag: “Hoelang kunnen wij dit nog tolereren?”

  Het aantal proces-verbalen voor geweldplegingen tegen de politie is in 2021 met bijna één vierde gedaald ten opzichte van 2020. Dat blijkt uit cijfers opgevraagd door CD&V-Kamerlid Franky Demon. Het lijkt dus in de juiste richting te gaan, maar we zijn er nog niet. Dat schrijft korpschef Yves Asselman in een open brief: “De wijze waarop politiemensen aangepakt werden, roept bij mij een beeld op van oorlogsvoering.”