Professor Pierre Van Damme.
Volledig scherm
Professor Pierre Van Damme. © BELGA

Pierre Van Damme: “Start vaccinatie jongeren wellicht in zomervakantie, maar we doen er alles aan om dat te vervroegen”

Vaccinoloog Pierre Van Damme van de Universiteit Antwerpen heeft jongeren een beetje perspectief gegeven in De Ochtend op Radio 1. Hij vertelde dat zij wellicht in de zomervakantie het vaccin tegen het coronavirus zullen kunnen krijgen. En misschien zelfs sneller.

53 reacties

 • raf peeters

  3 weken geleden
  Als je vaccin hepatitis krijgt moet je ook 3 weken erna de tweede spuit krijgen ( noodzaak bepaalde buitenlandse reizen voor werk) en dan ben je safe voor de eerste 10 jaar.Dat Pfizer dit voorschrijft is niet voor niks maar voor het optimale resultaat te bereiken van het vaccin.Waarom denkt de politiek het steeds beter te weten?.
 • Gino Sinnesael

  3 weken geleden
  Als de fabrikant Pfizer voorschrijft dat het tweede spuitje ongeveer 3 weken na het eerste moet gegeven worden, is het dan wel raadzaam de tweede injectie pas vele maanden nadien te geven? Zal men dan voldoende beschermd zijn? Waarom twijfelt de Belgische regering aan de voorschriften van de fabrikant? En als dit maar een "denkpiste" is, waarom moet dat dan al in alle media verschijnen?
 • Mark Vandebroucke

  3 weken geleden
  En ondertussen zijn er in de Verenigde Staten reeds meer dan 2 miljoen mensen gevaccineerd en is men reeds meer dan 24 uur bezig in andere Europese landen. In België vandaag enkelen en daarna een hele dag evalueren, nadat ze reeds vorige week van alles uitgetest hadden ... Voor de zoveelste keer loopt België achter de feiten aan !
 • raf peeters

  3 weken geleden
  @Pascale De Pauw,mij komen echt de tranen een 20 jarige die geen pintje kan gaan drinken.Komaan gaat het nog ,met wat geluk hebben ze nog 80 jaar om een pintje te gaan drinken,als ze ook maar eens voor algemeen belang en volksgezondheid eens moeten binnen blijven,misschien moeten ze de legerdienst weer invoeren dan doet men ondertussen nog iets nuttig.Wat moeten oorlogsmensen dan vertellen?.
 • Gino Sinnesael

  3 weken geleden
  Ik dacht dat alle landen van de EU dezelfde dag zouden beginnen met vaccineren om "de eenheid van de EU aan te tonen". Niet dus! In sommige EU-landen startte de vaccinatie zaterdag, vandaag (zondag) beginnen de meeste landen, maar ons land begint pas maandag. Zelfs dàt lukt niet in de EU. "Unie"? Elk land doet steeds wat het wilt, zelfs een gezamelijke winter- en zomertijd lukt niet!
 1. Kon EU meer vaccins besteld hebben? “Europa wees aanbod voor 500 miljoen dosissen af” door tegenstand uit onder andere Frankrijk

  Kon EU meer vaccins besteld hebben? “Europa wees aanbod voor 500 miljoen dosissen af” door tegenstand uit onder andere Frankrijk

  Volgens bronnen dichtbij de onderhandelingen bood het Duitse bedrijf BioNTech tot 500 miljoen doses van het coronavaccin aan de Europese Unie aan, maar werd dat aanbod afgewezen. Dat schrijft het Duitse blad Der Spiegel. Reden zou tegenstand uit onder andere Frankrijk geweest zijn omdat de EU ook ‘maar' 300 miljoen doses van het Franse bedrijf Sanofi heeft besteld.
 1. Kontichnaren beginnen aan quarantaine, voorlopig slechts één bevestigde besmetting: “Liever zeven dagen binnenblijven dan heel het land besmetten”
  PREMIUM
  Kontich

  Kontichna­ren beginnen aan quarantai­ne, voorlopig slechts één bevestigde besmetting: “Liever zeven dagen binnenblij­ven dan heel het land besmetten”

  De quarantaine van de leerlingen, leerkrachten, personeel van het Sint-Jozefinstituut en hun gezinnen is maandag gestart. Bij de ouders van de scholieren worden de maatregelen zowel op begrip als op kritiek onthaald. Burgemeester Bart Seldeslachts (N-VA) roept intussen iedereen op de quarantaine strikt te volgen en wil extra inzetten op sensibilisering en controles door politie en gemeentediensten.
 1. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

 2. Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi
  Play

  Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi