Vaccinoloog Pierre Van Damme.
Volledig scherm
Vaccinoloog Pierre Van Damme. © VTM NIEUWS

Pierre Van Damme over vaccinatie Rode Duivels: “Sommigen kiezen het optimale moment voor het vaccin”

Vaccinoloog Pierre Van Damme, die medisch advies heeft gegeven aan de Rode Duivels bij de coronavaccinatie, beklemtoont bij VTM NIEUWS dat er niemand in de spelersgroep een vaccin echt geweigerd heeft. Sommige spelers - het gaat volgens de professor echt om enkelingen - zijn simpelweg maandagavond nóg niet ingegaan op de mogelijkheid om hun prik te krijgen. 

2 reacties

 • Bernard Laverge

  3 weken geleden
  Sommige geleerde mensen, spreken als diplomaten en niet als wetenschappers.
 • Julia Wouters

  3 weken geleden
  Helemaal achter in de rij. Daar horen ze thuis. Niets zelf te kiezen: dat kunnen wij ook niet. Nadat de hele campagne afgerond is kunnen ze een restje AZ krijgen( dag en uur te bepalen door agentschap zorg en gezondheid, te nemen of te laten) met 3 maanden ertussen. Dat is het Vlaams Beleid toch?
 1. Biostatisticus Geert Molenberghs: “Volgende week of week nadien is meer dan 50 procent van besmettingen met Deltavariant”
  Play
  61

  Biostatis­ti­cus Geert Molen­berghs: “Volgende week of week nadien is meer dan 50 procent van besmettin­gen met Deltavari­ant”

  De coronacijfers blijven dalen in ons land, maar de Deltavariant is aan een opmars bezig. Bij ongeveer drie op tien besmettingen gaat het momenteel om de Indiase variant of Deltavariant. “We verwachten volgende week of de week nadien over de 50 procent te gaan”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs bij HLN Live. Dat betekent volgens hem dat we toch nog voorzichtig moeten zijn, zeker bij het reizen.
 2. Hoofd werkgroep vaccinatie over Rode Duivels die geen vaccin willen voor EK: “Ze zijn beschermd. Spelers, coach en bond zijn pro-vaccinatie”
  Rode Duivels

  Hoofd werkgroep vaccinatie over Rode Duivels die geen vaccin willen voor EK: “Ze zijn beschermd. Spelers, coach en bond zijn pro-vaccinatie”

  Het bericht als zou amper de helft van de Rode Duivels een coronavaccin willen voor de aftrap van het EK voetbal, moet genuanceerd worden. Dat zegt Dirk Ramaekers, hoofd van de werkgroep vaccinaties. “Een aantal spelers was al gevaccineerd in het buitenland, anderen hebben recent Covid doorgemaakt en zijn zo enkele maanden beschermd. Het gaat slechts om één of twee spelers die zich niet wil laten vaccineren. Vannamiddag verduidelijkt de voetbalbond een en ander op een persconferentie.