Pierre Van Damme: “Groot deel van jongeren tegen eind juli nog niet gevaccineerd”

Sinds een Sloveense vrouw jonger dan 40 in een Belgisch ziekenhuis overleed na vaccinatie met het vaccin van Johnson & Johnson (J&J) in het buitenland, stopt ons land voorlopig met het inenten van mensen jonger dan 41 met J&J. Volgens epidemioloog Pierre Van Damme kan daardoor de vaccinatie van jongeren vertraging oplopen.

0 reacties

  1. LEZERSBRIEF. “De indruk leeft dat alles weer kan. Maar door corona mag ik niet naar mijn dochter, die vandaag een borstamputatie ondergaat”
    PREMIUM
    2

    LEZERS­BRIEF. “De indruk leeft dat alles weer kan. Maar door corona mag ik niet naar mijn dochter, die vandaag een borstampu­ta­tie ondergaat”

    Bij het begin van de eerste lockdown, in maart 2020, werd deze briefschrijfster oma van een kleinzoontje en kreeg ze te maken met beperkingen op het ziekenhuisbezoek. Daar wordt ze vandaag weer mee geconfronteerd, want terwijl de regering over versoepelingen spreekt, ondergaat haar dochter — de mama van de baby — een borstamputatie. “Door corona gingen er ook al cruciale maanden verloren toen mijn dochter een knobbeltje in de borst ontdekte.” Lees haar brief hier integraal.