HLN Live
Volledig scherm
© HLN Live

Pierre Van Damme: "Daling besmettingen is hoopvol voor aantal hospitalisaties”

Voor de tweede dag op rij daalt het gemiddeld aantal dagelijkse besmettingen licht. “Dat is positief nieuws, zeker voor de ziekenhuizen en de intensieve zorgen”, reageert epidemioloog Pierre Van Damme (UAntwerpen) bij HLN LIVE. “De ziekenhuizen kunnen met een vertraging van een kleine twee weken ook verwachten dat de druk bij hen dan gaat afnemen.”

0 reacties

 1. Kunnen we nog verhinderen dat onze ziekenhuizen een infarct krijgen, en hoe?
  PREMIUM

  Kunnen we nog verhinde­ren dat onze ziekenhui­zen een infarct krijgen, en hoe?

  Het aantal ziekenhuisopnames en de bezetting op intensieve zorg overtreffen nu ook in Vlaanderen de piekmomenten uit de eerste golf. De ziekenhuizen staan zwaar onder druk: UZ Gent kan hooguit tot eind deze week nog extra patiënten op intensieve opnemen. De vraag van één miljoen: zullen noodingrepen zoals het spreidingsplan, extra geld voor ‘handen aan het bed’ en hulp van studenten en militairen volstaan om te verhinderen dat de dammen in de gezondheidszorg breken?
 2. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 1. WEERBERICHT. Vandaag nog regen, nadien mooie nazomerweek met zon en temperaturen tot 20 graden
  Play

  WEERBE­RICHT. Vandaag nog regen, nadien mooie nazomer­week met zon en temperatu­ren tot 20 graden

  In het noorden van België blijft het zondagnamiddag meestal droog, terwijl het in het zuiden regent. In de loop van de namiddag trekt de regenzone verder zuidwaarts en verlaat die aan het begin van de avond het land in Luxemburg. Vanuit het noorden komen er dan opklaringen met tussendoor enkele geïsoleerde buitjes. De maxima liggen tussen 11 graden in de hogere Ardennen en 17 graden in Laag-België, zo voorspelt het KMI. Volgende week brengt beterschap.
 2. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.