(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © ANP

Piekbelasters krijgen binnenkort bezoek van Vlaamse Landmaatschappij in stikstofdossier

De Vlaamse Landmaatschappij (VLM) plant tussen 9 mei en 17 juni 2022 een bedrijfsbezoek aan elke “piekbelaster”. Dat zijn landbouwbedrijven waarvan de veebezetting en de emissies in het jaar 2015 resulteren in een impactscore hoger dan 50 procent. Dat meldt de VLM in een mededeling waarin ze duiding geeft over “de aanpak van de benadering van de rode bedrijven en de piekbelasters”.

4 reacties

  • Guido Quinten

    11 maanden geleden
    Ik vraag me af , of er in dit land nog normaal denkende mensen zijn die begaan zijn met de voedselproductie en niet enkel maar met de stikstof hype . Gaan we in de toekomst alle voeding uit verre landen importeren en zo de eigen boeren de dood in jagen ? Het enige dat zal werken is dat er minder mensen op de wereld gezet worden , maar dat is dan weer niet in het belang van de (over) consumptie en de ongeremde groei van de economie/aandeelreuzen .
  • Ronny Van den broeck

    11 maanden geleden
    Het wordt tijd dat die megastallen worden aangepakt Waarom moeten wij in descrambler en ammoniak zitten voor vlees dat voor 70 % wordt uitgevoerd Geef enkel vergunningen voor productie voor Belgische consumenten met een beetje reserves maar stop met produceren van varkens en kippen die zelfs in Nederland niet meer zijn toegestaan en wij wonen nog korter op elkaar
  • Marleen Sauvillers

    11 maanden geleden
    Ik ben echt geschrokken van de paters in Averbode. Ik heb altijd gedacht dat ze zorgzaam met onze mooie natuur omgingen. Hoe is dat allemaal mogelijk. Misschien denken ze nog zoals vroeger, dat ze boven de mensen staan. Hoe gezond zijn hun kaas en melk? Echt een grote teleurstelling.
  • Dirk Verschueren

    11 maanden geleden
    Voortaan gaan we vlees kopen in Rusland en Oekraïne of vleesvervangers importeren uit Brazilië, daar hebben ze nog genoeg regenwoud die men omzetten in sojaplantages. Europa zal dan het properste werelddeel van de wereld kunnen zijn, ook het armste en het meest afhankelijke.
  1. Vlaamse veebedrijven haalden rode cijfers in 2020, varkensteelt is er slechtst aan toe

    Vlaamse veebedrij­ven haalden rode cijfers in 2020, var­kensteelt is er slechtst aan toe

    2020 was geen boerenjaar voor de Vlaamse gespecialiseerde melkvee-, vleesvee-, varkens- en legpluimveebedrijven. Zij zagen hun winst diep onder nul zakken. De varkensteelt was er, met een verlies van gemiddeld meer dan 58.000 euro, het slechtst aan toe. Enkel de slachtpluimveesector tekende een positief netto bedrijfsresultaat op, al moeten die bedrijven het met heel wat minder winsten stellen. Dat blijkt donderdag uit cijfers van Statistiek Vlaanderen, op basis van gegevens van het Departement Landbouw en Visserij.