Margot Cloet (Zorgnet-Icuro) en Marc Noppen (UZ Brussel)
Volledig scherm
Margot Cloet (Zorgnet-Icuro) en Marc Noppen (UZ Brussel) © Belga

Piek van vijfde golf wordt rond eind februari verwacht: ziekenhuizen vrezen te moeten kiezen wie nog intensieve zorg kan krijgen

De besmettingscijfers in België dalen, maar de omikronvariant dreigt binnenkort roet in het eten te gooien. Volgens Marc Noppen, de CEO van het UZ Brussel, komt er volgend jaar een vijfde golf aan. Die piek zou rond eind februari liggen. Een vijfde coronagolf kan resulteren in een triage van patiënten die nog intensieve zorg kunnen krijgen, waarschuwt Zorgnet-Icuro. Noppen vraagt het Overlegcomité van morgen alvast paraat te staan om indien nodig te verstrengen.

  1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
    Tweakers

    Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

    De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.