Piek op intensieve wordt verwacht tussen eind november en half december: scenario’s tonen hoe erg het kan worden

De piek van de vierde coronagolf op de diensten intensieve zorg in onze ziekenhuizen wordt verwacht tussen eind november en half december. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd op de wekelijkse persconferentie van het Crisiscentrum. Hij toonde ook een reeks scenario’s die tonen hoe zwaar de belasting precies wel kan worden. “Ons risicogedrag zal bepalen of we het doemscenario voor intensieve bedden kunnen vermijden”, zegt Lander Willem van de Simid-groep, die de modellen opstelde.

54 reacties

 • Robbert Bakker

  2 maanden geleden
  We staan even ver als vorige jaar dit gaat duren tot de zomer iedereen nu op skivakantie dan krokusvakantie en dan paasvakantie allemaal nog bij mekaar zitten met de feestdagen en iedereen zich maar wegsteken achter Qr code denken dat ze save zijn
 • Gustave Sarens

  2 maanden geleden
  Te danken aan iedereen die weer snel willen gaan reizen en op café gaan
 • ward Dewinter

  2 maanden geleden
  En dan komt kerstmis en nieuwjaar en ... gaan de cijfers weer omhoog !
 • Dirk Thyssen

  2 maanden geleden
  En nu ons allemaal pushen , om een derde (zelfde ? ) vaccin te laten zetten , tegen een nieuwe variant vh virus . Het werkte maar al deels tegen het huidige virus , dus verwacht ik er niet veel van . Zei Einstein niet dat een gek iemand is die iedere dag hetzelfde doet en toch een andere uitkomst verwacht ?
 • Lecocq Daniel

  2 maanden geleden
  In het slechtste geval 1200 mensen op IC, dat is één Belg op 10.000. Wie zou in 2019 aanvaardt hebben dat heel Blankenberge (20.000 inwoners) in lockdown geplaatst werd omdat er 2 inwoners van Blankenberge op IC liggen?