Twitter
Volledig scherm
© Twitter

Phishingmails in omloop: fraudeurs maken misbruik van problemen bij Argenta

Nadat de app en website van de bank de voorbije dagen plat lagen, duiken steeds meer klachten op. Bij het Centrum voor Cybersecurity (CCB) zijn de afgelopen dagen al 86 meldingen binnengekomen over valse mails die in naam van de bank Argenta worden verstuurd. De fraudeurs vragen in die mails om de bankgegevens aan te vullen en hopen zo te profiteren van de technische problemen bij de bank.

46 reacties

 • DIRK VAN BRUSSEL

  3 jaar geleden
  Jan Hendrickx, ik heb ook al zulke mail gekregen zogezegd van een grote bank. Heeft er niets mee te maken. Allert zijn en achterdochtig zijn bij zulke mails.
 • Marcel De Bock

  3 jaar geleden
  Al een tijd geleden kreeg ik dergelijk mailtje en heb het doorgestuurd naar Argenta. Ik heb nooit enig antwoord van Argenta gekregen. Ook andere banken vonden het duidelijk niet de moeite om te antwoorden op meldingen van pogingen tot fraude. Sindsdien meld ik zulke mails enkel nog aan safeonweb.be.
 • Jan Hendrickx

  3 jaar geleden
  gevolg van een 'gratis' bank. Wil je dit vermijden, ga dan naar een professionele bank waar je betaalt. Zo niet: heb geduld. Dit toont natuurlijk wel mooi aan dat Argenta geen beleggingsbank in. Stel je voor dat je effecten wenst aan te kopen en je moet een week wachten :D
 • marc polfliet

  3 jaar geleden
  Er circuleren wekelijks zulke mails , van alle soorten banken. Het is met alles en overal hetzelfde. De algemene chaos is onafwendbaar
 • DIRK VAN DESSEL

  3 jaar geleden
  Vanaf vorige vrijdag wilde ARGENTA het Systeem "aanpassen", bijna een week totale chaos & buiklanding. Misschien best ambachtelijke manden vlechters aanwerven om die "IT-specialisten" wegwijs te maken ?
 1. Agressieve kraaien "terroriseren" winkelier
  Play
  dieren

  Agressieve kraaien "terrorise­ren" winkelier

 2. Politie in India ontdekt verontrustende situatie: kinderen verpakken coronatesten in onhygiënische omstandigheden
  Play

  Politie in India ontdekt verontrus­ten­de situatie: kinderen verpakken coronates­ten in onhygiëni­sche omstandig­he­den