Twitter
Volledig scherm
© Twitter

Phishingmails in omloop: fraudeurs maken misbruik van problemen bij Argenta

Nadat de app en website van de bank de voorbije dagen plat lagen, duiken steeds meer klachten op. Bij het Centrum voor Cybersecurity (CCB) zijn de afgelopen dagen al 86 meldingen binnengekomen over valse mails die in naam van de bank Argenta worden verstuurd. De fraudeurs vragen in die mails om de bankgegevens aan te vullen en hopen zo te profiteren van de technische problemen bij de bank.

46 reacties

 • Dirk Van Brussel

  5 jaar geleden
  Jan Hendrickx, ik heb ook al zulke mail gekregen zogezegd van een grote bank. Heeft er niets mee te maken. Allert zijn en achterdochtig zijn bij zulke mails.
 • Marcel De Bock

  5 jaar geleden
  Al een tijd geleden kreeg ik dergelijk mailtje en heb het doorgestuurd naar Argenta. Ik heb nooit enig antwoord van Argenta gekregen. Ook andere banken vonden het duidelijk niet de moeite om te antwoorden op meldingen van pogingen tot fraude. Sindsdien meld ik zulke mails enkel nog aan safeonweb.be.
 • Jan Hendrickx

  5 jaar geleden
  gevolg van een 'gratis' bank. Wil je dit vermijden, ga dan naar een professionele bank waar je betaalt. Zo niet: heb geduld. Dit toont natuurlijk wel mooi aan dat Argenta geen beleggingsbank in. Stel je voor dat je effecten wenst aan te kopen en je moet een week wachten :D
 • marc polfliet

  5 jaar geleden
  Er circuleren wekelijks zulke mails , van alle soorten banken. Het is met alles en overal hetzelfde. De algemene chaos is onafwendbaar
 • DIRK VAN DESSEL

  5 jaar geleden
  Vanaf vorige vrijdag wilde ARGENTA het Systeem "aanpassen", bijna een week totale chaos & buiklanding. Misschien best ambachtelijke manden vlechters aanwerven om die "IT-specialisten" wegwijs te maken ?
 1. Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?
  Jobat

  Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?

  De vacaturegraad van interimjobs blijft een pak hoger dan die van vaste banen. Er zijn in ons land dan ook voortdurend tienduizenden vacatures voor jobs als uitzendkracht. Dat blijkt uit recente cijfers van Statbel. Waar vind je de meeste vacatures op interimbasis? Verdien je als uitzendkracht meer dan als vaste medewerker? En wat zijn de voor- en nadelen van zo’n tewerkstelling als interim? Jobat.be zet het voor je op een rij.
 2. Ongeveer 6.000 extra overlijdens vorig jaar: “Het aantal overlijdens in 2022 ligt hoog”

  Ongeveer 6.000 extra overlij­dens vorig jaar: “Het aantal overlij­dens in 2022 ligt hoog”

  Vorig jaar werden - voorlopig - ongeveer 116.500 overlijdens in België geregistreerd, zo blijkt uit cijfers die Statbel vandaag heeft gepubliceerd. Dat is 5,5 procent meer, of ongeveer 6.000 extra doden, dan de door het Belgisch statistiekbureau gehanteerde referentieperiode, namelijk het gemiddelde voor 2017, 2018, 2019 en 2021. De stijging is het meest zichtbaar in het Vlaamse en Waalse Gewest, en bij vrouwen en 85-plussers.
 3. Problemen met app en website Argenta houden aan

  Problemen met app en website Argenta houden aan

  De problemen met het nieuwe bankplatform van Argenta zijn nog niet van de baan. De app en de website van de bank zullen vandaag wellicht niet meer online gaan, zegt een woordvoerster van de bank. De problemen ontstonden na een update in het paasweekend, waarvoor de toepassingen ook al offline waren. Aanvankelijk was tegen deze namiddag een oplossing verwacht. Daarnaast kregen honderden klanten de naam van hun overleden of ex-partner te zien bij hun rekening na een update van het bankenplatform. Dat bevestigt de bank zelf aan VTM NIEUWS.