In Puurs zijn zo'n 2.500 werknemers aan de slag om grote delen van de wereld te voorzien van het vaccin van Pfizer en BioNTech
Volledig scherm
PREMIUM
In Puurs zijn zo'n 2.500 werknemers aan de slag om grote delen van de wereld te voorzien van het vaccin van Pfizer en BioNTech © BELGA

Pfizer slaat mea culpa: “Meer vaccins maken, dat is niet zomaar even aan de knop draaien”

Pfizer slaat mea culpa over de verwarrende communicatie rond de tragere levering van vaccins. "In een ideale wereld hadden we vroeger en beter gecommuniceerd." In woonzorgcentra blijft de campagne keurig op koers, in ziekenhuizen zullen ze minder snel van start kunnen gaan doordat er 'slechts' 7.000 doses minder geleverd worden.

17 reacties

 • Yves De Vos

  3 maanden geleden
  Er liggen nog 180.100 dosissen in de diepvriezers: 278,000 geleverd, 30% gebruikt. Deze week worden er nog 90.000 geleverd. Het probleem zit niet bij de leveringen.
 • René Mattyns

  3 maanden geleden
  Mensen die een beetje op de hoogte zijn van techniek, installaties, Greenfield en Brownfield zullen wel begrijpen dat die knoppen ook moeten geleverd en geplaatst worden.Mensen die geen kaas hebben gegeten van engineering goedkeuringen en dies meer foeteren het hardst waarschijnlijk. Of het met politiek of hun strategie te maken heeft doet er nu niet toe.
 • Leonarda Van Opbroecke

  3 maanden geleden
  De eerste leveringen zijn direct richting buitenland gegaan. Aan wie ligt dat? Pfizer die hun orders afwerken per klant op besteldatum of de Belgische klant die veel te laat besteld omdat ze liever wachten op het vaccin van een buitenlandse pharma AstraZeneca waar De Block nog haar contract nog mee getekend heeft. En er trouwens nog steeds niet is. Als België zoals gewoonlijk liever in het buitenland aankoopt ipv bij Belgische bedrijven moeten ze nu niet zeveren.
 • Leo Marien

  3 maanden geleden
  Theo Schuermans, Amerika bestelde reeds in juli 2020 zo'n 100 miljoen dosissen voor ca. 2 miljard $ en zij namen tevens een optie voor 500 miljoen dosissen. Er was toe nog geen zekerheid dat het vaccin werkte. Enkel de UK was sneller met 30 mj dosissen. De EU bestelde 300 mj dosissen in november 2020? U zal snel begrijpen waar het werkelijke probleem ligt.
 • Luc Maandag

  3 maanden geleden
  Beloftes niet nakomen, dat is aan de knop draaien.
 1. Vrachtwagen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto
  Play

  Vrachtwa­gen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto

 2. Russen staan in badkleding op de latten
  Play

  Russen staan in badkleding op de latten