Volledig scherm
© EPA

Pfizer reageert op vertraagde levering: “Meer dan ooit een betrouwbare factor in dit verhaal”

Pfizer is "meer dan ooit een betrouwbare factor in dit verhaal". Zo heeft managing director Karel Van De Sompel van Pfizer Belgium Luxembourg in het VRT-programma De Zevende Dag gereageerd op de kritiek die het farmabedrijf moest slikken omdat het volgende week minder vaccins zal leveren. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke betreurt de “vervelende” communicatie, maar stelt tevreden vast dat de uiteindelijke impact op de vaccinatiecampagne klein zal zijn.

5 reacties

 • werner Van der Kelen

  1 maand geleden
  Alexander De Croo zou beter kritiek geven op zijn partijgenoten die hier vergruist zijn en nu in de praatbarak Europa zitten te niksen, Europa heeft te weinig vaccin's besteld, en er achteraf een pak bijbesteld, hierdoor is de productie in het gedrang gekomen, dus zouden onze heren ministers beter zwijgen
 • Philip Landerloos

  1 maand geleden
  Pfizer in Puurs, dat het vaccin (ook) produceert, moet via het kantoor in de USA op de hoogte gebracht worden dat er minder zal geleverd worden? Krijgen wij hier in België dan vaccins uit Amerika?
 • Henri Levich

  1 maand geleden
  Dit bedrijf levert niet enkel in Belgie, maar dagelijks gaan vrachten naar gans de wereld.
 • André Sneddam

  1 maand geleden
  K.Van De Sompel bevestgt hiermee, in beleefde termen, dat de EU verantwoordelijk is voor de vertraging. Eerst had de EU maar 300 miljoen dosissen vaccin besteld. In november heeft de EU het voorstel van Pfizer om bijkomende dosissen geweigerd (al dan niet om eventueel prioriteit te kunnen geven aan het franse Sanofi). Pfizer moest dus de productiecapaciteit toen niet verhogen. Het is pas een tiental dagen geleden dat de EU tocj een bijkomende bestelling geplaatst heeft.
 • LUDO SPRANGERS

  1 maand geleden
  Vivaldi niet teveel commentaar geven op dit bedrijf want ze zouden weleens andere oorden kunnen opzoeken! Jullie beseffen het nog steeds niet dat ge niet teveel echte Belgische concerns hebt en maar jobs willen creëren! Praten en praten dat kunnen jullie uitstekend maar het eindresultaat is steeds pover om niet te zeggen NIKS!
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven