REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Pfizer: “Droomscenario van vaccin voor kerst wordt steeds waarschijnlijker”

Het wordt steeds waarschijnlijker dat we voor kerst al een vaccin tegen het coronavirus zullen hebben in Europa. Dat heeft de directeur van farmabedrijf Pfizer in Nederland gezegd in het actualiteitenprogramma Nieuwsuur op de Nederlandse openbare omroep. Marc Kaptein sprak over “een droomscenario” dat werkelijkheid kan worden.

39 reacties

 • Christine Laevers

  10 maanden geleden
  Die vaccins kunnen heel goed werken en ik hoop het van harte, maar gezien de zeer korte onderzoekperiode, kan geen enkele vaccinmaker zeggen hoelang de werking is van de vaccins. De tijd zal het uitwijzen. Ook de neveneffecten kunnen ze niet weten op lange termijn.
 • Gino SINNESAEL

  10 maanden geleden
  Ook deze regering legt de beslissing bij de burger. "Sterk afraden" is misschien een mooie gedachte, maar dat werkt helaas niet! Pamperen zal ons niet helpen in deze coronatijd. Enkel kordate beslissingen en verbieden (naar het buitenland) te reizen kan helpen, als er natuurlijk streng gesanctioneed wordt tegen de overtreders. Maar België kiest liever voor de "verantwoordelijkheidszin van de burger", hoewel men weet dat die er niet (voldoende) is.
 • marc mortier

  10 maanden geleden
  We kunnen aleen maar hopen de de acht gezondheid ministers de vaccins snel vrij geven en ze niet met stof laten bedekken zoals de snel corona testers . 
 • Gianfranco Canalis

  10 maanden geleden
  Eerst de kat uit de boom kijken en als iedereen dit doet, "maar dit zal zeker het geval niet zijn" dan zal er geen vaccin te kort zijn. Vraag mij af of al die klokkenluiders zich eerst gaan aanmelden ?
 • marcel Strobbe

  10 maanden geleden
  Zij die er tegen zijn het is hun goed recht maar ik laat mij zo snel mogelijk vaccineren. Heb goed ervaringsinds ik griepvaccin krijg nooit geen griep meet gehad.
 1. INTERVIEW. “Kerst vieren met meer mensen dan je eigen gezin moet kunnen. Maar elkaar drie kussen geven? Laat dat alstublieft”
  PREMIUM

  INTERVIEW. “Kerst vieren met meer mensen dan je eigen gezin moet kunnen. Maar elkaar drie kussen geven? Laat dat alstu­blieft”

  Ja, er komt binnenkort een advies over hoe we Kerstmis kunnen vieren met méér mensen dan alleen onze gezinsleden. “Dat is zó belangrijk voor wie alleen is. Maar elkaar drie kussen geven: laat dat, alstublieft”, zegt viroloog Steven Van Gucht van Sciensano. En nee, zolang de ziekenhuisopnames niet onder de 100 per dag duiken — we zitten nu aan 380 — moeten we zelfs niet dénken aan versoepelingen. “We kunnen ons geen heropflakkering permitteren. Een derde golf in januari moeten we absoluut vermijden.”
 2. Professor Goossens: “Kerstperiode kan enorme boost geven aan aantal besmettingen”

  Professor Goossens: “Kerstperi­o­de kan enorme boost geven aan aantal besmettin­gen”

  Bijna één op drie Belgen zegt toch plannen te maken om met een grotere groep kerst te vieren, zo bleek vandaag uit de Grote Coronastudie, op initiatief van de Universiteit Antwerpen. Gisteren drukte premier Alexander De Croo nochtans zijn vrees uit voor een ‘kerstmisgolf’. Professor Herman Goossens beklemtoonde vandaag in De Afspraak dat het aantal infecties een enorme boost kan krijgen als Kerstmis dit jaar niet in kleine kring gevierd wordt.