Volledig scherm
© AFP

Pfizer dient verzoek in voor versnelde goedkeuring van coronavaccin

De Amerikaanse farmareus Pfizer en het Duitse biotechnologiebedrijf BioNTech zullen vandaag een verzoek voor de noodprocedure indienen bij het Amerikaanse geneesmiddelenagentschap (FDA). Op die manier wil Pfizer zijn coronavaccin vervroegd op de Amerikaanse markt brengen. Het is de eerste aanvraag ter goedkeuring van een coronavaccin in de Verenigde Staten.

26 reacties

 • mike vanzandweghe

  3 maanden geleden
  Haha snel en België klopt niet echt.
 • Gustaaf Van Zolder

  3 maanden geleden
  Natuurlijk dat Pfizer het er versnelt wil doordrammen met hun uiterst hoge kostprijs van 30€ per vaccin terwijl er al concurrenten zijn die het aan 3€ aanbieden. Begrijp niet dat men Pfizer tegemoet komt aan die woekerprijs, de wereld zou hun moeten links laten liggen. Er komen toch nog snel genoeg andere bedrijven met aanvaardbare prijzen. 
 • Christian Demeester

  3 maanden geleden
  Zolang ze het octooirecht niet opgeven in deze speciale omstandigheden, zou het niet mogen toegelaten worden.
 • Paul Janssens

  3 maanden geleden
  Europa zal weer te laat zijn zoals altijd,eerst 50 maal vergaderen
 • Ron De weze

  3 maanden geleden
  En hier kunnen ze weer niets , nu zullen ze eens bekijken hoe ze het vaccin zullen verdelen zodat we zoals gewoonlijk weer een van de laatste zullen zijn die ingeënt zullen worden . Kunnen ze nu eens hun leiderschap eens laten zien en prioriteit maken van de verdeling zodat zodra het vaccin er is onmiddellijk met de verdeling kan begonnen worden
 1. Erika Vlieghe nuanceert ‘niet te veel zeuren’-uitspraak in open brief: “Misschien had ik mijn woorden anders moeten kiezen”

  Erika Vlieghe nuanceert ‘niet te veel zeu­ren’-uit­spraak in open brief: “Misschien had ik mijn woorden anders moeten kiezen”

  “We moeten stoppen met te veel te zeuren", zo zei infectiologe Erika Vlieghe afgelopen weekend. Een uitspraak die heel wat stof deed opwaaien. Vlieghe reageert op de kritiek en nuanceert haar standpunt in een open brief die u hieronder integraal kunt lezen. “Natuurlijk moet er kritische reflectie zijn”, schrijft ze. “Maar de opeenstapeling van negatieve boodschappen sijpelt dag in dag uit bij ons binnen, en haalt ons allemaal onderuit, de meest kwetsbaren eerst.”
 1. "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser
  Play
  Uit de Kleren

  "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser

 2. Piepjonge Bart Peeters was voorbestemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscherpe messen naar mijn broer"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Piepjonge Bart Peeters was voorbe­stemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscher­pe messen naar mijn broer"