AFP
Volledig scherm
© AFP

Pfizer dient verzoek in voor versnelde goedkeuring van coronavaccin

De Amerikaanse farmareus Pfizer en het Duitse biotechnologiebedrijf BioNTech zullen vandaag een verzoek voor de noodprocedure indienen bij het Amerikaanse geneesmiddelenagentschap (FDA). Op die manier wil Pfizer zijn coronavaccin vervroegd op de Amerikaanse markt brengen. Het is de eerste aanvraag ter goedkeuring van een coronavaccin in de Verenigde Staten.

26 reacties

 • mike vanzandweghe

  1 jaar geleden
  Haha snel en België klopt niet echt.
 • Gustaaf Van Zolder

  1 jaar geleden
  Natuurlijk dat Pfizer het er versnelt wil doordrammen met hun uiterst hoge kostprijs van 30€ per vaccin terwijl er al concurrenten zijn die het aan 3€ aanbieden. Begrijp niet dat men Pfizer tegemoet komt aan die woekerprijs, de wereld zou hun moeten links laten liggen. Er komen toch nog snel genoeg andere bedrijven met aanvaardbare prijzen. 
 • christian demeester

  1 jaar geleden
  Zolang ze het octooirecht niet opgeven in deze speciale omstandigheden, zou het niet mogen toegelaten worden.
 • Paul Janssens

  1 jaar geleden
  Europa zal weer te laat zijn zoals altijd,eerst 50 maal vergaderen
 • ronald de weze

  1 jaar geleden
  En hier kunnen ze weer niets , nu zullen ze eens bekijken hoe ze het vaccin zullen verdelen zodat we zoals gewoonlijk weer een van de laatste zullen zijn die ingeënt zullen worden . Kunnen ze nu eens hun leiderschap eens laten zien en prioriteit maken van de verdeling zodat zodra het vaccin er is onmiddellijk met de verdeling kan begonnen worden
 1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.