AFP
Volledig scherm
© AFP

Pfizer dient verzoek in voor versnelde goedkeuring van coronavaccin

De Amerikaanse farmareus Pfizer en het Duitse biotechnologiebedrijf BioNTech zullen vandaag een verzoek voor de noodprocedure indienen bij het Amerikaanse geneesmiddelenagentschap (FDA). Op die manier wil Pfizer zijn coronavaccin vervroegd op de Amerikaanse markt brengen. Het is de eerste aanvraag ter goedkeuring van een coronavaccin in de Verenigde Staten.

26 reacties

 • mike vanzandweghe

  8 maanden geleden
  Haha snel en België klopt niet echt.
 • Gustaaf Van Zolder

  8 maanden geleden
  Natuurlijk dat Pfizer het er versnelt wil doordrammen met hun uiterst hoge kostprijs van 30€ per vaccin terwijl er al concurrenten zijn die het aan 3€ aanbieden. Begrijp niet dat men Pfizer tegemoet komt aan die woekerprijs, de wereld zou hun moeten links laten liggen. Er komen toch nog snel genoeg andere bedrijven met aanvaardbare prijzen. 
 • christian demeester

  8 maanden geleden
  Zolang ze het octooirecht niet opgeven in deze speciale omstandigheden, zou het niet mogen toegelaten worden.
 • Paul Janssens

  8 maanden geleden
  Europa zal weer te laat zijn zoals altijd,eerst 50 maal vergaderen
 • ronald de weze

  8 maanden geleden
  En hier kunnen ze weer niets , nu zullen ze eens bekijken hoe ze het vaccin zullen verdelen zodat we zoals gewoonlijk weer een van de laatste zullen zijn die ingeënt zullen worden . Kunnen ze nu eens hun leiderschap eens laten zien en prioriteit maken van de verdeling zodat zodra het vaccin er is onmiddellijk met de verdeling kan begonnen worden