Archiefbeeld
Volledig scherm
Archiefbeeld © Photo News

PFAS gevonden in onze landbouwproducten, maar “actielimiet nergens overschreden”

Er zit wel degelijk PFAS in onze landbouwproducten. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van het Agentschap voor Voedselveiligheid (FAVV). Vooral dieren die buiten lopen en dus niet op stal staan, kunnen besmet worden via de bodem, leert het onderzoek. Al lijkt het aantal plekken waar PFAS gevonden is, wel erg beperkt en is er voorlopig geen probleem voor de voedselveiligheid. 

6 reacties

  • gust van langenhove

    1 jaar geleden
    De grond die vervuilt is laten braak liggen voor een periode , men zet daar toch geen voedsel meer op , groen neem verantwoordelijkheid.
  • phil smedts

    1 jaar geleden
    @Lisette Theunis Vergeet dat maar, politici maken de wet in dit land, en ze beschermen zichzelf daarbij maar al te goed, en zullen dus niets doen waardoor ze zichzelf in moeilijkheden brengen. De enige manier om ze ter verantwoording te roepen is vlak voor de verkiezingen genoeg lawaai maken over hun misstappen, zodat hun loze verkiezingsbeloften daardoor overstemd worden en de ogen van sommige mensen misschien open zullen gaan.
  • Lisette Theunis

    1 jaar geleden
    Het wordt tijd dat men de parlementaire onschendbaarheid van politici kan opheffen als men de volksgezondheid nog in gevaar brengt, en als politieker dus ook aansprakelijk kan gesteld worden als men in zwaar fout gaat. Het is absoluut niet voldoende om een vergunning af te leveren aan een bedrijf, met moet er ook voor zorgen dat het bewuste bedrijf de overheid voldoende middelen voorziet om de verleende vergunning deftig te kunnen controleren.
  • Liane Den abt

    1 jaar geleden
    FAVV zou meer op regelmatige basis stalen moeten nemen ipv te wachten op een crisis. Door doorgevoerde hervorming lopen ze nu achterna.
  • boudewijn schepers

    1 jaar geleden
    De politiek heeft op alle mogelijke manieren gefaald
  1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
    Jobat

    De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

    Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
  2. Modemerk Scotch & Soda maakt doorstart na overname: niet duidelijk of het ook in België actief blijft

    Modemerk Scotch & Soda maakt doorstart na overname: niet duidelijk of het ook in België actief blijft

    Het Nederlandse modemerk Scotch & Soda maakt een doorstart. Het failliet gegane bedrijf wordt overgenomen door Bluestar Alliance, een Amerikaanse onderneming die een reeks modemerken bezit, zoals sportmerk Hurley. Volgens curator Jasper Berkenbosch behoudt “een vrij grote groep werknemers” zijn baan. Scotch & Soda zal door de overname in “geselecteerde markten” actief blijven, waaronder Nederland. Of dat in België ook het geval is, is nog niet duidelijk.
  1. Hij kreeg asiel en leefde jarenlang met gezin in Willebroek. Nu is Syriër (38) ontmaskerd als oorlogsmisdadiger en IS'er
    PREMIUM

    Hij kreeg asiel en leefde jarenlang met gezin in Willebroek. Nu is Syriër (38) ontmaskerd als oorlogsmis­da­di­ger en IS'er

    Een Syriër van 38 die in 2015 samen met honderdduizenden landgenoten zijn land ontvluchtte en in België politiek asiel aanvroeg, zit sinds vorige week in de cel. Jarenlang leefde hij met zijn gezin een ongestoord leven in Willebroek. Nu wil het federaal parket hem vervolgen voor oorlogsmisdaden en deelname aan de activiteiten van een terroristische organisatie. Wie is de eerste asielzoeker die in ons land vervolgd wordt voor oorlogsmisdaden in Syrië? En hoe kwamen ze hem op het spoor?
  2. 378 radicaliseringsdossiers bij Vlaamse justitiehuizen sinds 2015

    378 radicalise­rings­dos­siers bij Vlaamse justitie­hui­zen sinds 2015

    Sinds 2015 hebben de Vlaamse justitiehuizen 378 terrorisme- en radicaliseringsdossiers opgevolgd. Dat heeft Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA) gezegd in het Vlaams Parlement. Van de 70 nog lopende dossiers gaat het in 50 gevallen om islamitisch extremisme. De N-VA-minister herhaalt haar oproep aan het federale niveau en het federale college van procureurs-generaal om in élk geval verplichte opvolging en begeleiding op te leggen met het oog op deradicalisering.