De tweejarige peuter Liam Vanden Branden verdween op 3 mei 1996 aan het Zennegat in Mechelen. De politie verspreidde in 2009 een verouderingsillustratie van Liam als tiener.
Volledig scherm
De tweejarige peuter Liam Vanden Branden verdween op 3 mei 1996 aan het Zennegat in Mechelen. De politie verspreidde in 2009 een verouderingsillustratie van Liam als tiener. © RV

Peuter Liam al 24 jaar vermist, maar nu gaat zijn DNA-profiel in databank: “Zeg nooit ‘nooit’”

Op de Internationale Dag van de Vermiste Kinderen vraagt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen vandaag even stil te staan bij langlopende dossiers als de tweejarige Liam Vanden Branden, de enige verdwijning van een jong kind die nooit is opgelost geraakt sinds de oprichting van de cel. “We proberen Liams DNA-profiel onder te brengen in de DNA-databank voor vermiste personen, verklaarde Remue op Radio 1.

8 reacties

 • robert henneman

  5 maanden geleden
  bedankt en respect mr Alain Remue
 • Peter Janssen

  1 jaar geleden
  Prima idee voor een databank met het DNA van vermiste personen en ook voor DNA van criminelen maar laat de brave burger met rust, ons DNA hebben ze nergens voor nodig en machtsmisbruik loert om de hoek.
 • Marie-Jeanna Oostens

  1 jaar geleden
  Waarom duurt het zolang alvorens DNA in die databank wordt gestopt?
 • Geens Rik

  1 jaar geleden
  Om DNA in een databank te krijgen hebben ze in Belgie dus meer dan 24 jaar nodig.
 • chris vangiesbergen

  1 jaar geleden
  Dit had men al jaren geleden kunnen doen . Maar of het resultaat gaat geven weet ik niet maar hoop het voor de ouders want die onzekerheid moet ondragelijk zijn .
 1. Vivaldi-partijen profiteren nog niet van populaire boegbeelden: “Die bonus moet je nu nog niet uitspelen”
  PREMIUM

  Vivaldi-partijen profiteren nog niet van populaire boegbeel­den: “Die bonus moet je nu nog niet uitspelen”

  Als het morgen verkiezingen zouden zijn, dan is Vlaams Belang nog steeds de grootste partij in Vlaanderen - al staat ze niet op haar hoogtepunt. De Vlaamse Vivaldi-partijen blijven kabbelen rond de 11 à 12%. Open Vld kan het feit dat ze de populairste politicus levert niet verzilveren, maar dat evengoed voor Vooruit. “Die bonus moet je pas uitspelen tegen de verkiezingen", aldus Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 3. Beke wil snel duidelijkheid over derde prik voor rusthuisbewoners

  Beke wil snel duidelijk­heid over derde prik voor rusthuisbe­wo­ners

  Indien het advies van de Hoge Gezondheidsraad aangeeft dat bewoners van woonzorgcentra of mensen van een bepaalde leeftijdscategorie best een derde prik van het coronavaccin krijgen, dan zal dat op korte termijn worden georganiseerd. Dat zegt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). “Onze vaccinatiecentra zijn stilaan aan het afbouwen. Als er toch nog bijkomende vaccinaties moeten gebeuren, dan wil ik daar tijdig mee starten”, aldus Beke.