thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Peuter (2) stikt in Babybel-kaasje

Een jongen van 2 uit Vorselaar is om het leven gekomen nadat hij zich verslikt had in een Babybel-kaasje. De hulpdiensten probeerden J. nog te reanimeren en brachten hem naar het ziekenhuis, maar daar overleed hij. Dat gebeurde zaterdag, maar raakte nu pas bekend.

 1. HET DEBAT. Moeten de quarantaineregels in het onderwijs versoepeld worden? Dit vindt u ervan

  HET DEBAT. Moeten de quarantai­ne­re­gels in het onderwijs versoepeld worden? Dit vindt u ervan

  De roep om aanpassing van de huidige quarantaineregels in het onderwijs klinkt steeds luider. De situatie is onhoudbaar, klinkt het, maar het moet ook veilig blijven. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) overlegde vandaag met de vakbonden en experts over een eventuele aanpassing, morgen volgt overleg met alle betrokken ministers. Maar moeten de quarantaineregels nu wel of niet op de schop? Eerder lieten we al enkele experts en politici aan het woord, nu mag u uw zegje doen.
 2. Vlaamse Milieumaatschappij roept op geen hout te stoken vanwege hoge concentratie fijnstof

  Vlaamse Milieumaat­schap­pij roept op geen hout te stoken vanwege hoge concentra­tie fijnstof

  In Vlaanderen hebben de gemiddelde fijnstofconcentraties voor PM2.5 (deeltjes kleiner dan 2,5 micrometer) de drempel van 35 microgram per kubieke meter overschreden. Bij die waarde moet de bevolking worden ingelicht. Dat meldt de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu (IRCEL). Als gevolg van de hoge fijnstofwaarden roept de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) op “om geen hout te stoken als bijverwarming of om sfeer te creëren”.
 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. HET DEBAT. Moeten de quarantaineregels in het onderwijs versoepeld worden?
  65

  HET DEBAT. Moeten de quarantai­ne­re­gels in het onderwijs versoepeld worden?

  De roep om aanpassing van de huidige quarantaineregels in het onderwijs klinkt steeds luider. De situatie is onhoudbaar, klinkt het, maar het moet ook veilig blijven. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) overlegt vandaag met de vakbonden en experts over een eventuele aanpassing, morgen volgt overleg met alle betrokken ministers. Wat denk jij? Moeten de quarantaineregels op de schop? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele experts en politici ervan vinden.