PHOTO_NEWS
Volledig scherm
© PHOTO_NEWS

Peumans tikt Turtelboom op de vingers voor "flagrante inbreuk"

PolitiekVlaams minister van Begroting Annemie Turtelboom (Open Vld) heeft een boze brief ontvangen van Jan Peumans (N-VA), de voorzitter van het Vlaams Parlement. Turtelboom heeft tot nu toe 43 procent van haar schriftelijke vragen van Vlaamse Parlementsleden te laat beantwoord, schrijft De Tijd vandaag.

 1. Wie schrijft de speeches van de Vlaamse ministers?

  Wie schrijft de speeches van de Vlaamse ministers?

  Wie schrijft de speeches van de Vlaamse ministers? Wie is met andere woorden de Cody Keenan (speechschrijver van Barack Obama) van Vlaams minister-president Geert Bourgeois of de Peggy Noonan (tekstschrijver van ex-president Ronald Reagan) achter Joke Schauvliege? Belga deed een rondvraag op de Vlaamse kabinetten. Daaruit blijkt dat weinig Vlaamse ministers een voltijdse speechschrijver hebben. De toespraken zijn doorgaans een wisselwerking tussen de minister en de communicatiecel van het kabinet. Verschillende Vlaamse ministers verkiezen 'bullets' boven een uitgeschreven tekst.
 2. Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoopste energiecontracten: zo betaal ook jij minder
  Energie

  Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoop­ste energiecon­trac­ten: zo betaal ook jij minder

  De consument raakt niet wijs uit de energiemarkt en zijn stroom- en aardgasfactuur. Hij is nauwelijks op de hoogte van de contractvoorwaarden, weet amper of hij een vaste of variabele prijs betaalt en heeft geen inzicht in de verschillende vaste kosten. Het gevolg: door een gebrek aan informatie betaalt hij een te hoge energieprijs. Maar waar vind je alle essentiële informatie? Mijnenergie.be schept klaarheid.