BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Peumans censureert Franse tekstballon uit brochure

UpdateVlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans heeft een originele zwart-witprent van tekenaar François Schuiten op een brochure laten "censureren", omdat daar enkele Franse zinnen op stonden. Frans hoort niet thuis in promotiemateriaal voor een striptentoonstelling in het Vlaams parlement, vond hij. Curatoren Jan Hoet en Dany Vandenbossche legden zich daar "na een kleine discussie" bij neer. Dat schrijft de krant De Standaard. "Het verhaal is veel genuanceerder", verdedigt Peumans zich.

  1. KI beslist deze week over doorverwijzing verdachten aanslag 22 maart 2016

    KI beslist deze week over doorverwij­zing verdachten aanslag 22 maart 2016

    De Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) buigt zich vanaf maandag over het dossier rond de aanslagen van 22 maart 2016 op de luchthaven Brussels Airport en in het metrostation Maalbeek. Het federaal parket wil daarin acht verdachten laten doorverwijzen naar het hof van assisen, en twee naar de correctionele rechtbank. De advocaten van de slachtoffers dringen dan weer aan op één enkel proces, voor het assisenhof. De behandeling, die plaatsvindt in de voormalige Navo-gebouwen in Haren, zal vermoedelijk een drietal dagen in beslag nemen.
  2. Peumans op de tenen getrapt door afwezigheid Pascal Smet

    Peumans op de tenen getrapt door afwezig­heid Pascal Smet

    Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans stuurt een vermanende brief naar onderwijsminister Pascal Smet. Dat Smet vorige week niet zelf kwam antwoorden op een vraag tijdens de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement is bij Peumans in het verkeerde keelgat geschoten. "Ik vind dat ministers woensdagnamiddag moeten vrijhouden voor het parlement. Ik heb dat ook laten weten aan minister-president Kris Peeters en zal een brief sturen naar minister Smet", verklaarde Peumans aan Belga. Minister Smet zelf pareert de kritiek: "De diensten van Peumans hadden laten weten dat er geen probleem was".