N-VA-Kamerfractieleider Peter De Roover eist excuses van de Pukkelpop-organisatie.
Volledig scherm
N-VA-Kamerfractieleider Peter De Roover eist excuses van de Pukkelpop-organisatie. © Belga/Instagram

Peter De Roover (N-VA): "Pukkelpop brengt mij en talloze Vlamingen in verband met naziregime”

binnenlandN-VA-Kamerfractieleider Peter De Roover eist publieke verontschuldigingen van Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine omdat het muziekfestival alle Vlaamse vlaggen heeft laten weghalen waarop een Vlaamse Leeuw met zwarte klauwen staat afgebeeld. Volgens Pukkelpop is dat een "zwarte collaboratievlag", maar die benaming is de Roover in het verkeerde keelgat geschoten.

 1. Groepje actievoerders verzamelt voor camping Pukkelpop met leeuwenvlaggen

  Groepje actievoer­ders verzamelt voor camping Pukkelpop met leeuwen­vlag­gen

  Anuna De Wever (18), het gezicht van Youth For Climate, kreeg gisteren boegeroep te verwerken toen ze op een podium van Pukkelpop klom. De klimaatactiviste wilde het publiek warm maken voor ‘Clap for Climate’, een actie om de aandacht te vestigen op het klimaat. Maar dat was niet naar de zin van veel festivalgangers. Later werden haar vriendinnen naar eigen zeggen bedreigd op de camping. De Wever heeft het festival intussen verlaten en keert wellicht niet meer terug. De Pukkelpop-organisatie heeft een onderzoek geopend en heeft een twintigtal Vlaamse vlaggen in beslag genomen op de campings. Een klein groepje actievoerders verzamelde vanavond voor de camping met leeuwenvlaggen om te protesteren.
 2. ONZE OPINIE. “De waarheid van Jambon past niet in het kraam van N-VA”
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. “De waarheid van Jambon past niet in het kraam van N-VA”

  “Men moet compromissen maken in zo'n Overlegcomité. Maar dat men de restaurants gesloten heeft, dat begrijp ik niet.” Je kan er bijna een klok op gelijk zetten: ook wanneer zijn eigen partij net een onpopulaire maatregel mee heeft goedgekeurd, is N-VA-voorzitter Bart De Wever daar om zich op te werpen als leider van de misnoegden, de enige redelijke mens die hen écht begrijpt. En je moet het hem nageven: vaak slaagt hij daar ook in.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement